Cele mai eficiente exercitii pentru o stare de spirit mai buna

de

Cu totii avem zile mai putin bune sau in care avem o stare chiar foarte proasta, din diferite motive. Una dintre problemele pe care le aduce cu sine o stare de spirit mai putin buna este demotivarea – in aceste zile, pana si activitatile esentiale precum prepararea cinei, curatenia sau taskurile de la serviciu ni se pot parea imposibil de dificile. De asemenea, miscarea cade, de obicei, pe cele mai joase locuri de pe lista noastra de prioritati.

Insa atunci cand nu ne simtim grozav, o jumatate de ora de sport ne poate schimba starea chiar in totalitate.

Iata ce exercitii sa incerci atunci cand vrei sa iti imbunatatesti rapid starea de spirit si sa recapeti energia pe care o ai de obicei:

1. Exercitii pentru echilibru

Acest set de exercitii este usor de efectuat si iti poate imbunatati starea de spirit doar in 10 minute pentru ca te energizeaza si iti mentine atentia focusata in momentul prezent.

Ridicari cu piciorul drept

Pentru acest exercitiu este necesar sa stai intins pe sol, pe spate, cu abdomenul incordat si genunchii drepti. Ridica un picior, mentinandu-l cat de drept poti, pana cand coapsa ta nu mai atinge solul. Tine piciorul in aer 2-3 secunde, si coboara-l la loc. Repeta de 10-15 ori, apoi executa exercitiul si cu celalalt picior. Acest exercitiu te va energiza si te va ajuta sa te concentrezi mai usor.

Pasi calcai-degete

Acest exercitiu simplu pentru echilibru presupune sa pasesti cu atentie, atingand solul mai intai cu calcaiul, ruland talpa pana la degete. Mentinand spatele drept si privirea inainte fa cativa pasi in acest mod – exercitiul te va ajuta sa ai o postura mai buna si, implicit, mai multa incredere in tine.

Mersul pe calcai

In acest exercitiu vei incerca sa nu atingi solul cu degetele de la picioare, mergand numai pe calcaie, pentru cateva minute. Pentru ca este o miscare neobisnuita, exercitiul te va ajuta sa te concentrezi si iti va lucra si diferiti muschi ai picioarelor.

2. Mersul pe jos sau cu bicicleta

Chiar si o jumatate de ora de mers pe jos poate face o diferenta importanta cand vine vorba de starea ta de spirit. Antrenamentele cardio sunt cunoscute pentru efectele benefice asupra sanatatii psihice, iar daca te simti in putere poti incerca o plimbare pe o bicicleta de oras.

Pentru linistirea gandurilor care nu iti dau pace, poti sa combini mersul pe jos sau cu bicicleta cu 10-20 de minute de meditatie la finalul plimbarii. Daca poti merge si medita intr-un loc cu multa verdeata si soare, precum un parc, cu atat mai bine.

3. Yoga, Tai Chi, Qi Gong

Miscarile si tehnicile de respiratie specifice acestor discipline nu iti vor oferi un antrenament cardio viguros insa te vor ajuta sa te relaxezi, sa lasi grijile deoparte si chiar sa devii mai puternic atat fizic cat si mental.

Photo by Kristina Wagner / Unsplash