Cele mai greșite preconcepții despre fitness

de

Ideile preconcepute legate de fitness au condus la multe accidente și antrenamente ineficiente. Pentru a putea practica fitnessul în siguranță și a te bucura de rezultate, ferește-te de miturile pe care Infozoom ți le prezintă în acest articol.

În timpul antrenamentului, focusează-te mai mult pe zonele de unde vrei să elimini țesutul adipos

Antrenamentele de fitness te ajută să slăbești și să elimini grăsimea de pe întreg corpul, dar nu poți „direcționa” procesul către zona cu mai mult țesut adipos.

Un studiu condus pe 11 persoane care și-au antrenat timp de 3 luni un singur picior a relevat faptul că aceeași cantitate de grăsime a fost eliminată de pe ambele picioare, și o cantitate mai mare de pe talie. Poți afla mai multe informații despre acest studiu pe site-ul Journal of Strength & Conditioning.

Este indicat să mănânci înainte de antrenamentul de fitness

Din contră, conform unei cercetări publicate pe British Journal of Nutrition, organismul are mai multe grăsimi dacă mergem la sală înainte de micul dejun. Nu uita totuși să te hidratezi corespunzător!

No pain, no gain

O ușoară durere sau senzație de „arsură” a mușchilor în timpul exercițiilor este un semn bun care indică executarea corectă a mișcărilor. Dar dacă simți o durere puternică într-un punct anume, oprește-te pe loc și fă-ți o programare la medic.

Aparatele de fitness sunt mai eficiente decât ganterele

Depinde foarte mult de scopul antrenamentului tău. Vrei să îți definești musculatura sau să crești în masă? Aparatele te pot ajuta mai mult în sensul că izolează mușchii specifici și te poți concentra mai mult pe grupa musculară vizată. Vrei să consumi mai multe calorii și să îți tonifiezi musculatura uniform? Folosește greutățile libere, astfel întregul corp va conlucra la efortul depus.

Alergatul pe bandă este la fel de bun ca alergatul în aer liber

Greșit. Alergatul în aer liber implică mai mulți mușchi și mai mult efort din cauza unor factori externi precum vântul sau terenul accidentat.

Nu este indicat să faci sport zilnic

Atâta timp cât te odihnești suficient, dormi destul și ai o alimentație corespunzătoare, antrenamentul zilnic nu are nicio implicație negativă.