Cum alegi salteaua potrivită – Sfaturi utile

de

Un somn odihnitor este esențial pentru o stare bună de sănătate. Printre nenumăratele lucruri pe care le poți face pentru a atinge acest obiectiv – culcatul la o oră rezonabilă, înlăturarea factorilor perturbatori – se numără și acela de a achiziționa salteaua potrivită pentru patul în care îți cauți odihna.

În afară de aspectele generale pe care trebuie să le îndeplinească – raport bun preț/calitate, mularea pe nevoile noastre – salteaua potrivită trebuie să bifeze și alte puncte caracteristice, în funcție de preferințele fiecărui cumpărător în parte.

Înainte de cumpărături

Atunci când te hotărăști să schimbi salteaua veche cu una nouă, cel mai indicat lucru este să încerci să identifici ce anume îți dorești sau, mai bine zis, ce anume îți trebuie. Astfel, poate fi la modă o saltea foarte tare sau una cu apă. Asta nu înseamnă că dacă este la modă sau dacă prietenii tăi și-au cumpărat un anumit tip, trebuie să faci și tu același lucru.

1. Identifică-ți nevoile

Întreabă-te dacă simți nevoia să dormi pe o suprafață mai moale sau, dimpotrivă, pe o saltea tare. De asemenea, dacă ai dureri de spate sau alte probleme de sănătate, trebuie să iei în calcul aceste lucruri înainte de a merge să cumperi salteaua potrivită. Nu ar strica nici o vizită la medic, pentru recomandări suplimentare.

2. Verifică produsele on-line

Poate fi obositor să alergi o zi întreagă prin magazine și să testezi zeci de saltele. Pentru a evita asta, te poți documenta în prealabil pe internet cu privire la modelele de saltele potrivite nevoilor tale. Verifică recenziile cumpărătorilor, caracteristicile și raportul preț/calitate. După ce te-ai lămurit cu privire la ceea ce ți-ar trebui, poți merge la cumpărături.

3. Caută magazinele specializate

Bănuiesc că în momentul în care te-ai documentat pe internet cu privire la calitățile pe care trebuie să le întrunească salteaua potrivită, ai căutat și magazinele specializate în comercializarea saltelelor din zona în care locuiești. Dacă nu, ar trebui să o faci înainte de a începe „Operațiunea salteaua”. Așa cum spuneam și mai sus, cumpărarea unui astfel de produs nu este treabă tocmai ușoară.

În timpul cumpărăturilor

Odată ce ai găsit magazinul potrivit, universul saltelelor, poți începe alegerea propriu-zisă a saltelei.

4. Testează!

După ce dai o tură prin magazin, pentru a vedea produsele din care poți alege, începe să testezi. Nu te rușina, saltelele expuse sunt acolo pentru a fi testate! Așadar, întinde-te pe saltea, fă-te comod și gândește-te cum te-ai simți să dormi în fiecare seară pe așa ceva. Dacă răspunsul nu e cel potrivit, treci la produsul următor și tot așa, până găsești ceea ce ți-ai dorit.

5. Atenție la preț!

O saltea bună necesită o investiție destul de însemnată, având în vedere că te poți bucura de ea zeci de ani, dacă faci alegerea potrivită. Cu toate acestea, multe produse au prețurile umflate tocmai pentru a da impresia de lucru de calitate, când în realitate lucrurile nu stau tocmai așa. În concluzie, fii atent la ce alegi și la cât valorează acest lucru.

6. Întreabă de garanție

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când cumperi salteaua potrivită este perioada de garanție oferită de producător. Chiar dacă ai impresia că ai ales un produs bun, dacă perioada de garanție este de doar 2-3 ani, ar fi cazul să îți reconsideri alegerea.

De asemenea, nu uita să întrebi vânzătorul despre felul în care trebuie să ai grijă de saltea pentru a te putea bucura de ea cât mai mult timp posibil. De exemplu, pentru unele produse este recomandat să le întorci periodic, în așa fel încât să nu se lase prea mult în zonele în care este folosită excesiv, în timp ce pentru altele nu ai mare lucru de făcut pentru a le întreține, în afară de acela de a le menține curate, uscate și aerisite.

După cumpărături

Fiind o investiție considerabilă, nu strică să te asiguri că vei dormi mult și bine pe salteaua aleasă.

7. Protejează-ți investiția

Odată ce ai achiziționat salteaua potrivită, este recomandat să îți achiziționezi și o protecție specială care să o protejeze de umiditate sau murdărie, mai ales dacă ai copii care adoră să petreacă timp în patul tău. Și chiar dacă nu ai copii, vei avea probabil la un moment dat, iar husa de protecție îți va fi de un real ajutor. Nimic nu udă mai mult și mai bine salteaua decât un bebeluș fără scutec!

Acestea fiind spuse, dacă te-ai hotărât că trebuie să îți schimbi salteaua, urmează pașii de mai sus și misiunea ta va fi cu siguranță mai ușoară!