Cum tratam o masina ca sa dureze mai mult

de

Ni se intampla sa intalnim persoane care continua sa conduca aceeasi masina si de 15 ani, avand la bord chiar si peste 400000 de kilometri, iar motorul respectivei masini sa “toarca” la fel ca in ziua in care a iesit din fabrica. Unii se intreaba care este secretul longevitatii unei astfel de masini.

Trei elemente importante trebuie avute in vedere de cei interesati a avea o masina fiabila: sa asculte pe cei cu mai multa experienta, sa caute cu atentie atunci cand vor sa cumpere o masina si sa fie activi in momentul cand masina are nevoie de intretinere.

Sunt foarte multe cazuri cand primim sfaturi si nu tinem cont de ele. Dar o vom pune in seama exuberantei juvenile. Totusi este foarte important sa ascultam sfaturile primite inca de la achizitia primei masini, mai ales daca acestea vin de la persoane mai in varsta sau cu experienta in domeniu, cum ar fi prietenii care lucreaza in domeniul auto.

Trebuie sa cunoasteti riscul la care va expuneti atunci cand cumparati o masina dintr-un model nou abia iesit pe piata. Logica ce sta in spatele acestui sfat tine de necunoscutele implicate.

Nu exista o informatie precedenta pana cand nu sunt oameni care au condus un astfel de model. De asemenea este bine sa luam in calcul informatiile pe care le avem cu privire la comportamentul acestui tip de masina atunci cand dorim sa o cumparam.

Schimbati uleiul cu regularitate. Mecanicii cu experienta sustin ca un schimb regulat al uleiului va face ca masina sa functioneze in bune conditii o perioada mult mai lunga. In ceea ce priveste intervalul de timp la care se recomanda efectuarea schimbului exista un mare grad de relativitate. Cel mai bine este sa urmam recomandarile fabricantului in acest domeniu. Ideal ar fi sa folosim si un ulei auto de calitate.

Si ar fi bine daca am verifica nivelul din baia de ulei nu numai o data la 10000 de kilometri.

Controlati cauciucurile cu regularitate. Acesta este de obicei sfatul celor mai in varsta. Dar este bine sa tinem cont de el. Intr-un fel, cauciucurile sunt asemenea picioarelor. Le acordam atentie numai atunci cand deja ne dor sau ne creaza discomfort, dar de multe ori aspectul picioarelor reflecta nivelul nostru general de sanatate.

epiesa.ro

Informati-va foarte bine in momentul achizitiei cu privire la respectivul tip de masina. Ascultati si pe cei care au cumparat-o, care o folosesc.

Exista grupuri si forumuri pe internet unde puteti consulta o multime de clienti a diverselor case automobilistice, in cea mai mare parte oameni de buna credinta. Este foarte important sa iei o masina care iti poate oferi preturi mici la piesele auto, posibilitatea de achizitie de piese auto online si solutii cat mai eficiente in ceea ce priveste raportul calitate-pret.

In final, trebuie sa mentionam faptul ca pentru a dura mai mult, masina are nevoie de o intretinere activa. Daca veti respecta aceasta conditie masina nu va va dezamagi.