Întreținerea unei mașini de lux

de

Fără urmă de îndoială, cu toții știți că o mașină de lux este scumpă. Atunci când o cumpărați, ea va costa mai mult decât una cu mai puține „pretenții”. Și nu doar că vă va costa mai mult la momentul achiziției, ci ea va continua să înghită bani pe toată durata vieții ei.

De aceea, este destul de important să aveți mare grijă de un astfel de automobil, dacă vreți să-l țineți într-o condiție cât mai bună pentru cât mai mult timp. Deci, cum puteți să vă întrețineți automobilul de lux în așa fel încât să-i prelungiți acestuia viața și să-l mențineți într-o stare tehnică și estetică foarte bună?

Sfaturi întreținere

1. Curățați bordul și volanul

Mașinile de lux din ziua de astăzi au volane acoperite cu piele și lemn. Atunci când trebuie să curățați un astfel de volan, dacă este din piele, atunci trebuie să folosiți, pentru ștergerea lui, același tip de substanțe pe care le utilizați pentru curățarea tapițeriei de piele. Dacă nu știți exact ce anume lichide sunt potrivite pentru această operațiune și dacă nu doriți să afectați în vreun fel integritatea pielii de pe volan, atunci cereți sfatul unui expert!

2. Curățați scaunele și bancheta

De fiecare dată când se întâmplă să vărsați ceva pe scaune sau pe bancheta din spate, încercați să curățați cât mai repede zona în cauză, pentru a nu rămâne urme. De asemenea, dacă s-a acumulat mizerie pe scaune sau pe sub ele, luați toate resturile prinse în orice colț al scaunului sau a banchetei și aruncați-le, pentru a nu se infiltra și mai adânc în tapițerie sau prin diverse spații mici, înguste, de unde nu le mai puteți scoate.

Pentru o curățare cât mai eficientă a scaunelor din față, dar și a banchetei, puteți încerca să le demontați, pentru a putea ajunge mai bine în locurile unde s-a acumulat mizerie, pentru a putea aspira, șterge și curăța resturile adunate în timp.

Scaunele simple, acoperite cu pânză, se pot curăța și cu o cârpă umedă. În schimb, dacă scaunele sunt acoperite cu piele, acestea trebuie șterse cu substanțe recomandate pentru un astfel de material, pentru a nu le deteriora.

3. Verificați filtrul de aer

Un filtru de aer îi permite motorului să „respire” corect, mai ales dacă acesta este nou. Dacă un motor poate funcționa corect, atunci el va rezista multă vreme. Atenție la filtrele de aer murdare, în care s-au acumulat multe resturi și mizerii, deoarece acestea pot afecta buna funcționare a motorului!

Schimbați filtrul de aer de fiecare dată când acesta începe să se murdărească, sau la intervalul de kilometri recomandat de producătorul filtrului sau al mașinii. De asemenea, nu uitați și de celelalte lichide care trebuie schimbate sau completate, inclusiv uleiul!

4. Verificați presiunea cauciucurilor

Verificarea presiunii cauciucurilor este esențială atunci când trebuie să plecați la drum. Asigurați-vă că aceasta se află la un nivel satisfăcător. Dacă există urme de pierderi de aer din cauciucuri, este important să luați măsuri imediate pentru remedierea defecțiunii în cauză!

În afară de presiune, mai trebuie acordată o atenție mare și integrității cauciucurilor. Înainte de a pleca la drum, verificați dacă există urme de uzură excesivă a acestora sau dacă sunt cumva zgâriate, tăiate, înțepate sau prezintă umflături care, în mod normal, nu ar trebui să se afle acolo.

5. Verificați instrumentele de bord

Fiecare ceas de pe bord, fiecare led și fiecare afișaj electronic are rolul său în avertizarea conducătorului auto, de fiecare dată când apare o problemă, sau are rolul de a indica viteza, distanța parcursă ori nivelul de carburant din rezervor.

Ca atare, este bine ca acestea să fie verificate periodic, pentru a vă asigura că funcționează corect. Oricând se constată o defecțiune, aceasta trebuie remediată imediat. De preferat ar fi să nu faceți această intervenție voi, ci să duceți mașina la un service autorizat, unde un mecanic o poate verifica și repara.