Echipamentul de vânătoare

de

Pentru a avea o partidă de vânătoare cât mai reușită, deținerea unui echipament potrivit pentru aceasta este un lucru foarte important, ce vă asigură succesul, dar care vă și poate ține departe de belele. Dacă sunteți începători în acest domeniu și nu știți ce anume obiecte trebuie să alegeți pentru prima voastră ieșire la vânătoare, atunci acest lucru poate fi unul destul de confuz.

Nici o problemă, deoarece voi încerca să vă ofer toate detaliile de care aveți nevoie în doar câteva momente!

1. Autorizații, permise și regulamente

Este foarte important să aveți un permis de vânătoare sau o autorizație și să fiți în permanent informat despre regulamentele de desfășurare ale unei partide de vânătoare pentru a nu avea probleme cu legea. Întotdeauna citiți cu atenție regulile care guvernează o anumită zonă pe care se desfășoară evenimentul la care participați. Acolo se va specifica destul de clar timpul în care se desfășoară competiția, tipul de armă ce poate fi folosit sau ce specie anume de animal se poate vâna.

Este posibil ca acele reguli să se schimbe de la an la an, în funcție și de legile care mai apar între timp sau care se modifică, așa că fiți mereu la curent cu regulamentul în cauză!

2. Arme și muniție

Când mergeți la vânătoare, aveți nevoie de armele și muniția corespunzătoare acestora. În general, atunci când vă decideți ce arme să cumpărați, ar fi recomandat să cereți cât mai multe detalii despre acestea, pentru a ști exact cum se utilizează, de ce muniție au nevoie sau pentru ce specii de animale sunt mai potrivite. Un vânzător sau un magazin autorizat de comercializare a articolelor de vânătoare ar trebui să fie persoana cea mai potrivită căreia să îi cereți un sfat în această privință.

3. Hainele

Marea majoritate a animalelor au un simț al mirosului și al văzului foarte dezvoltat. De aceea, vânătorii trebuie să-și ascundă cât mai bine prezența față de acestea atunci când se află pe terenul lor. Îmbrăcămintea de tip militar, colorată în verde închis și maro vă poate ajuta să vă camuflați mai bine în mediul în care vă aflați. Purtați haine care sunt ușoare și care pot absorbi umezeala.

Luați-vă, de asemenea, o pereche de pantaloni mai scurți, un tricou și o vestă. Mai puteți avea nevoie și de o pereche de ghete, în funcție de anotimp și de specia de animale pe care o vânați. Acestea trebuie să fie ușoare și să ofere o priză bună pe sol în orice condiții meteo.

4. Materiale și dispozitive utile

O partidă de vânătoare nu este completă fără o hartă și un binoclu. Unele zone de vânătoare pot fi destul de vaste ca întindere, fiind foarte ușor să vă rătăciți. Ar trebui să faceți rost de o hartă cât mai detaliată a zonei respective, care să indice toate potecile, toate punctele de reper, chiar și locurile de parcare disponibile. Binoclul, la rândul lui, este foarte util pentru a vedea la distanță.

Dacă nu aveți la îndemână o hartă, atunci vă puteți folosi de un dispozitiv GPS. Nu uitați și de lanternă, dacă partida de vânătoare urmează să se desfășoare pe timp de noapte!

5. Vehiculele

Deși nu sunt neapărat obligatorii, vehiculele de teren (gen ATV) vă pot ajuta la căratul prăzilor de mari dimensiuni. De asemenea, bărcile pot fi folositoare dacă aveți de gând să pescuiți pe apă, în larg.

Alte obiecte pe care le puteți lua cu voi la vânătoare sunt un kit pentru curățarea armelor, apă, mâncare și un telefon mobil, precum și ustensile folositoare la tăierea, curățarea sau depozitarea prăzii: cuțite, pungi de plastic, mănuși de unică folosință etc..

Vânătoarea alături de alte persoane este, adesea, de preferat în locul celei de unul singur, din două motive: aveți pe cineva care să vă țină companie și sunteți mai în siguranță. Planificați din timp expediția pe care urmați să o faceți pentru a vă asigura că este una memorabilă!