Greselile care te impiedica sa obtii rezultate pe banda de alergat

de

Pentru alergatorii care vor sa se fereasca de vremea rece, sau pur si simplu prefera sa se antreneze intr-un mediu controlat ( creat de temperatura constanta a salii de fitness, de lipsa obstacolelor si de faptul ca setarile benzii de alergat pot fi personalizate), banda de alergat este o alternativa perfecta la alergatul in aer liber.

Insa, in functie de obiectivele lor, unii alergatori s-ar putea sa descopere ca nu au parte de rezultatele la care se asteptau, si sunt tentati sa renunte. Ca sa nu te regasesti in aceasta situatie, iata mai jos cateva dintre motivele care ar putea influenta negativ rezultatele pe care le obtii pe banda de alergat:

  1. Nu variezi antrenamentele

Daca vrei sa progresezi ca nivel general de fitness, sa slabesti sau sa iti cresti anduranta, nu este suficient sa faci acelasi antrenament intotdeauna, la aceeasi viteza si pentru aceeasi perioada de timp. Pentru a vedea rezultate, trebuie ca antrenamentul sa fie o provocare

Banda de alergat nu va afisa niciodata numarul exact de calorii pe care il consumi alergand. De aceea, este bine sa nu te concentrezi prea mult pe acest aspect, ci pe executarea corecta a antrenamentelor. In plus, daca obiectivul tau este sa consumi un numar fix de calorii, se va intampla ceea ce am descris la punctul 1 – corpul tau se va obisnui cu antrenamentul si nu vei progresa.

  1. Nu te odihnesti suficient

Este posibil sa nu iti dai seama insa s-ar putea sa nu fii pe cat de performant crezi in timpul antrenamentelor, mai ales daca nu te odihnesti suficient intre antrenamente. Cu 2-3 zile de odihna pe saptamana, corpul tau isi poate reveni si poti deveni mai puternic și mai rapid. In caz contrar, micro-fisurile din muschi pot conduce la dureri si accidentari destul de neplacute.

  1. Nu consumi alimentele potrivite

Daca esti genul care foloseste banda de alergat o ora, iar apoi mananca fast-food sau alimente cu multe calorii, nu vei vedea prea curand un numar mai mic de kilograme afisat pe cantar. Cu alte cuvinte, este necesar ca, pe langa un stil de viata activ, sa ai si o dieta echilibrata. Asta nu inseamna sa te infometezi, caci asta iti va scadea si mai mult performanta. In schimb, incearca sa nu faci excese – notarea meselor intr-un jurnal, spre exemplu, te va ajuta sa iti tii dieta sub control.

  1. Nu ai suficienta rabdare

Nu in ultimul rand, daca nu vezi rezultatele dorite dar simti ca faci totul asa cum trebuie, este posibil ca, pur si simplu, sa ai nevoie de mai multa rabdare. Poate dura cateva saptamani pana sa observi schimbari în aparenta ta fizica. Pana atunci, incearca sa te concentrezi pe celelalte beneficii ale unui stil de viata activ – o inima mai puternica, o stare de spirit mai buna, un somn mai odihnitor, etc.