Inregistrarea numelui de domeniu – 3 Lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont cand alegi acest serviciu

de

Lansarea unei afaceri online reprezinta o idee de afacere foarte interesanta in conditiile in care Internetul a devenit un mediu cu un foarte mare potential pentru comert. Numarul magazinelor online infiintate creste in permananta pe fondul cresterii numarului de utilizatori care astazi aleg comertul electronic in detrimentul celui clasic.

Acest lucru de altfel reprezinta si unul dintre factorii care incurajeaza din ce in ce mai multi oameni sa isi lanseze afaceri online, bazate pe vanzarea de diverse servicii si produse. Crearea unui magazin online presupune urmarea cu atentie a unor pasi care mai de care mai importanti si care desigur vor influenta modul in care magazinul va evolua in viitor.

Un prim pas esential in vederea lansarii unui proiect online este acela de a alege si a inregistra un nume de domeniu potrivit pentru afacerea pe care o administreaza. Inregistrarea unui nume de domeniu se poate face foarte simplu, una dintre cele mai reprezentative companii care ofera un astfel de serviciu este Gazduire.ro.

Gasirea unui nume de domeniu potrivit insa se poate transforma intr-o reala aventura avand in vedere ca pe Internet exista deja cateva miliarde de nume de domeniu inregistrate. In conditiile date, exista cateva lucruri pe care este totusi necesar sa le ia in calcul orice webmaster atunci cand isi doreste un magazin online cu potential pentru succes.

Nume de domeniu scurt si reprezentativ.

Multi webmasteri isi indreapta atentia inspre nume de domenii complexe si lungi, fara a lua in calcul faptul ca acest lucru ingreuneaza considerabil memorarea numelui de domeniu. Numele de domeniu reprezinta practic adresa web pe care un utilizator o introduce in bara de cautari pentru a ajunge direct pe site.

Recomandarea specialistilor este aceea de a se opta pentru un nume de domeniu cat mai scurt si mai reprezentativ pentru activitatea pe care un webmaster o desfasoara prin intermediul magazinului.

Extensii cat mai potrivite.

Extensiile sunt si ele elemente componente importante ale unui nume de domeniu avand in vedere ca acestea reprezinta mai mult decat o simpla localizare geografica a magazinului. Recomandarile in acest sens sunt acelea de a se alege o extensie in functie de destinatia serviciilor si produselor comercializate.

Astfel, daca produsele si serviciile sunt destinate exclusiv cetatenilor Romaniei, una dintre cele mai potrivite alegeri in situatia data este extensia .ro. Daca insa produsele sunt destinate si cetatenilor din spatiul international, exista o arie destul de larga de extensii pentru care se poate opta precum .biz, .com, sau .org.

Evitarea alegerii unor nume de domeniu asemanatoare cu cele ale marilor companii.

Un lucru absolut esential de care trebuie sa se tina cont in momentul in care se opteaza pentru un nume de domeniu este acela de a evita selectarea unor nume de domeniu care s-ar putea asocia cu numele marilor companii din motive cat se poate de evidente.

De-a lungul timpului au existat multiple cazuri celebre in care anumite companii au actionat in instanta cu diversi comercianti care au incercat sa isi asocieze numele magazinelor proprii cu cele ale acestor companii.