Lucruri care nu trebuie să îți lipsească din geanta pentru sală

de

Înainte de a pleca la sală, nu uita să iei cu tine și aceste patru accesorii esențiale prezentate în articolul de mai jos pentru a fi sigur că antrenamentul tău va da rezultatele la care te aștepți. Astfel, așa cum ai grijă să respecți cu sfințenie regulile de fitness, la fel de important este să respecți și pregătirea corespunzătoarea a echipamentului și accesoriile necesare.

O centură pentru fitness, încălțămintea potrivită, precum și mănușile nu ar trebui să îți lipsească niciodată din geanta pentru sală. Acestea nu te vor ajuta doar să îți îmbunătățești antrenamentul, ci te vor proteja și de eventualele accidentări pe care le-ai putea suferi.

Află, așadar, în cele ce urmează, care sunt cele patru lucruri care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din geanta pentru sală și cum îți pot îmbunătăți acestea prestația din sala de forță.

2. Centura pentru fitness

O centură de calitate pentru ridicat greutăți este de asemenea un lucru care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din geanta pentru sală. O astfel de centură îți poate îmbunătăți performanțele în timpul antrenamentului și îți protejează trunchiul și partea de jos a spatelui. Atunci când porți o centură special creată pentru antrenamentul cu greutăți, aceasta exercită presiune asupra mușchilor abdominali, fapt care te ajută să stabilizezi întregul trunchi și să îți protejezi corpul în timpul antrenamentului.

Pe de altă parte însă, orice lucru folosit în exces poate să facă mai mult rău decât bine. Nu folosi centura tot timpul petrecut la sală pentru că poate să îți slăbească trunchiul, în loc să îl întărească. Ai grijă să folosești acest accesoriu doar în momentul în care ai de executat un exercițiu cu greutăți extrem de mari sau atunci când încerci să ridici maximul de greutate într-o singură repetare.

3. Mănuși speciale pentru fitness sau ridicat greutăți

Un alt accesoriu care nu ar trebui să-ți lipsească din geanta pentru sală îl reprezintă mănușile pentru ridicat greutăți. Acestea te vor ajuta să prinzi mai bine bara sau halterele. Multe persoane nu reușesc să depășească un anumit nivel al antrenamentului tocmai pentru că nu pot manevra cum trebuie aparatura din sală.

O pereche de mănuși de calitate sau chiar niște benzi special concepute pentru antrenamentul cu greutăți te poate ajuta să faci mai multe repetări și să izolezi mai bine grupele de mușchi pe care vrei să le lucrezi. Însă, așa cum spuneam și mai sus, dacă te folosești de aceste accesorii mai mult decât trebuie, vei pierde din rezistență.

Folosește mănușile doar la seturile mai grele și, dacă se poate, doar la ultimele 2 repetări.

1. Pantofii pentru ridicat greutăți

Din păcate, acest tip de pantofi sport, special creat pentru antrenamentul cu greutăți, nu este suficient de cunoscut și nu este apreciat la adevărata lui valoare. O astfel de pereche de pantofi, mai ales dacă este de calitate, te poate ajuta să ridici o greutate mult mai mare decât de obicei. Asta pentru că sunt concepuți cu o talpă mult mai plată și mai rigidă decât cei obișnuiți, iar acest lucru te ajută să te fixezi mai bine pe podea, îți dă stabilitate și astfel reușești să generezi mai multă forță atunci când ridici bara cu greutăți.

4. Praful de cretă

În majoritatea sălilor de fitness sau culturism acest produs este interzis pentru că poate să facă destul de multă mizerie. Însă, dacă ai posibilitatea să folosești acest produs, nu mai sta pe gânduri.

La fel ca și în cazul mănușilor, praful de cretă este de ajutor atunci când ai nevoie de o mai mare aderență în timpul antrenamentului cu bara sau halterele. Atunci când, din cauza efortului, palmele îți transpiră, nu mai reușești să stăpânești cum trebuie echipamentul cu care lucrezi, iar acest lucru poate să ducă chiar la accidente nedorite.

Mai mult, praful de cretă te protejează de tăieturi sau arsuri atunci când lucrezi la bară, mai ales dacă ridici greutăți foarte mari. Ai grijă să ștergi bine echipamentul după ce ai folosit acest produs. O conduită bună în sala de fitness te poate feri de neplăceri.

În concluzie, dacă vrei ca antrenamentul tău să dea rezultate, trebuie să ai grijă ca geanta pentru sală să conțină toate accesoriile de care ai nevoie pentru fiecare exercițiu în parte.

Nu uita ca mare parte din aceste accesorii le poti achizitiona online; viziteaza magazine online din categoria SPORT ȘI ACTIVITĂȚI EXTERIOARE sau ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLȚĂMINTE ȘI ACCESORII