O semanatoare pentru a va usura munca agricola

de

Fie ca hotarati sa cultivati doar o mai mica gradina spre exemplu, sau doriti sa cultivati poate un teren mai mare, o semanatoare va poate fi de mare folos.

Probabil ati mai auzit de astfel de unelte agricole, poate ati si avut de-a face cu ele in diverse situatii sau cel putin ati vazut poate modul in care ele opereaza. Astfel ca, in astfel de situatii, sau chiar si daca poate doar ati citit despre aceste echipamente numite semanatoare, ati realizat cat de mult pot sa participe ele la a va usura munca agricola.

Ce este aceasta semanatoare si la ce se utilizeaza ea in fapt

In cazul in care poate nu va este foarte familiar acest termen de semanatoare si poate cu atat mai putin utilitatea lor, iata cateva aspecte referitoare la acestea.

In primul rand, trebuie sa mentionam ca semanatorile sunt niste utilaje agricole care se vor utiliza, dupa cum le spune si numele, la semanat. Aceste utilaje agricole numite semanatori vor pozitiona exact semintele in sol, iar mai apoi le vor acoperi.

Cu siguranta ca va amintiti si dvs. de vremurile in care inainte de existenta acestor utilaje, aceste tipuri de munci agricole se realizau manual, iar acest lucru facea ca semanatul sa nu fie o activitate prea mult dorita de catre persoanele ce trebuiau sa efectueze astfel de munci.

Pe langa acest aspect, inainte de a exista semanatorile, practica semanatului cu mana era si mai putin exacta, distribuirea semintelor era foarte imprecisa si in acelasi timp productivitatea era deci mult mai scazuta.

Nu e greu deci de observat ca o data cu aparitia semanatorilor, munca agricola nu doar a fost usurata, dar a devenit si mult mai productiva in sine, crescand astfel randamentul culturilor de pana chiar si la opt ori.

Dezavantaje in neutilizarea unei semanatori

Daca nu e va utiliza o semanatoare spre exemplu la insamantarea unui teren, vor exista o serie de avantaje. Spre exemplu, putem mentiona ca daca nu se va utiliza o semanatoare si se va insamanta un teren manual, va fi mult mai dificil ca semintele sa fie exact distribuite, astfel ca unele dintre ele vor cadea poate in afara brazdei si totodata in acest sens poate multe dintre ele vor ramane pierdute.

Exista bineinteles si riscul suprainsamantarii, adica daca se ia in calcul ca in genere culturile cresc cel mai bine intr-o anumite densitate data, iar daca se va insamanta un teren suplimentar, se va ajunge la reducerea randamentului culturilor. daca nu se va utiliza la semanare un utilaj agricol de tipul unei semanatori, acest lucru este foarte posibil chiar.

Semanatoarea va permite deci semanarea semintelor in randuri foarte bine distantate, la anumite adancimi, in plus va si acoperi foarte bine semintele.

Astfel ca, pe parcursul timpului, progresele din agricultura au dus la numeroase avantaje in randul culturilor de diverse plante, iar prin utilizarea noilor echipamente agricole cum sunt si aceste semanatoare de pe www.Tractorul.ro, veti avea doar de castigat sub diverse aspecte, dupa cum bine se poate observa.