Ochelarii de Gaming Gunnar – Review

de

De foarte mult timp imi doresc sa imi cumpar o pereche de ochelari de protectie pentru calculator clasica cu protectie impotriva luminii albastre. Am facut un scurt research si pana la urma am ajuns sa imi cumpar o pereche de ochelari de gaming Gunnar, chiar daca nu sunt gamer si rareori ma joc pe PC sau Xbox.

De ce am ales Gunnar ?

Research-ul pentru cumpararea unei perechi de ochelari de protectie pentru calculator, l-am facut online, deci am exclus din start firmele de optica, pe motiv ca le consider imbatranite si nu tin pasul cu evolutia lucrurilor.

Am gasit nenumarate modele de ochelari de protectie pentru calculator care promit un confort sporit, un super grad de protectie si alte beneficii. Preturile variaza foarte mult, exista multe modele de ochelari ieftini, cu preturi care variaza in jurul sumei de 100 de Lei si ochelarii Gunnar care au preturi care incep de la 300 de Lei.

Diferenta de pret m-a facut sa cred ca este vorba de calitatea produselor si am avansat research-ul, iar banuiala mea a fost confirmata. Calitatea lentilei, dar si a ramei pe care cei de la Gunnar o ofera este net superioara ochelarilor de la Lensa sau Reaven.

De ce ochelarii de gaming si nu ochelarii clasici de protectie pentru calculator ?

Diferentele de pret nu sunt foarte mari intre modelele de ochelari de gaming si cele clasice de protectie pentru calculator. Diferentele considerabile sunt la rama si lentila.

Mai exact, lentila modelelor de ochelari de gaming Gunnar este mult mai lata, oferind un unghi de protectie mult mai larg (cunoscut fiind faptul ca gamerii se joaca pe monitoare mari), iar protectia este una de 65% impotriva luminii albastre, oferita prin lentila de tip Amber.

Rama ochelarilor de gaming este una foarte usoara, realizata din otel inoxidabil foarte flexibil. Acesta rama realizata din otel inoxidabil, ofera un confort sporit pe termen lung, dar si un beneficiu in plus, destinat persoanelor care obisnuiesc sa poarte casti audio, facilitand utilizarea simultana a ochelarilor de gaming cu acestea.

Aspecte mai putin cunoscute ale modelelor de ochelari de gaming Gunnar

Nu multe persoane stiu ca lentila pe care cei de la Gunnar o utilizeaza cel mai des (Ambra), este o lentila care are un asa zis “focus power”, adica o putere dioptrica de +0.2.

Initial l-am considerat un aspect care poate fi daunator pe termen lung, insa am gasit pe website-ul lor numeroase studii medicale, efectuate de universitati de prestigiu din SUA, care confirma ca acest focus de +0.2 (aspect patentat de Gunnar US), nu dauneaza ochilor, ba chiar ofera o experienta mult mai confortabila de lucrat la calculator.

Eu mi-am cumparat ochelarii de gaming Razer FPS Onyx.