Sfaturi şi trucuri în bucătărie

de

Indiferent de experienţa pe care o ai în bucătărie, unele idei si trucuri sunt binevenite oricând. Vei găsi mai jos o serie de trucuri ce îţi vor face viaţa în bucătărie ceva mai uşoară.

Cum să previi lipirea mâncării de tigaie

Evită să torni mâncare rece într-o tigaie fierbinte. De asemenea, nu pune alimentele într-o tigaie care nu e perfect curată.
Pentru a obţine mai mult suc din citrice, presează fructele cu palma pe o suprafaţă rigidă. Apasă cît de multi poti rotind fructul, apoi taie-l în doua şi stoarce-l. Poţi de asemenea să îl bagi la microunde 1 minut pentru acelaşi efect.

Cum să alegi roşiile

Pentru a alege roşii cu gust, bine coapte apelează la un simplu test: miroase capătul cu codiţă. Dacă aroma este intensă, atunci şi gustul va fi pe măsură. Roşiile rotunde şi pline care nu sunt extrem de tari sunt cele mai indicate pentru prepararea salatei, spre exemplu. Dacă atunci când le iei în mână acestea par mai grele, înseamnă ca sunt zemoase şi au pulpă, ceea ce este foarte bine.
E bine să alegi roşii româneşti deoarece cele din import sunt uneori crescute în asemenea condiţii încât pot să nici nu atingă solul.

Cum să finisezi prăjiturile pentru un aspect mai delocios

Budincile, plăcintele sau cozonacii prind o culoare arămie foarte frumoasă dacă, pe deasupra, le ungi nu cu un ou neapărat, aşa cum se face de obicei, ci cu un pic de cafea cu lapte.

Cum să faci ca aspectul fructelor ornamentale să ţină mai mult

Adeseori când facem prăjituri sau torturi cu fructe, la scurt timp acestea din urmă îşi pierd din prospeţime. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, poţi trece fiecare fruct (mere, căpşuni, nectarine, pere) printr-o soluţie de coniac şi zeamă de lămâie. Astfel poţi fii sigur că ele îşi vot păstra aroma şi culoarea când ornezi pentru un timp mai îndelungat.

Cum să păstrezi culoarea vie a legumelor

Legumele îşi păstrează culoare naturală mai bine dacă sunt puse la fiert în momentul când apa dă în clocote mari, oala rămâne descoperită şi laşi legumele să se răcească în oala în care au fiert. De asemenea, un alt truc este să pui legumele imediat după fierbere într-un recipient cu bucăţi de gheţă.

Cum să depozitezi făina

Pentru a nu fi atacată de molii sau alte insecte, făina se depozitează în recipiente metalice sau borcane de sticlă închise ermetic. Pentru a fi sigur de făina pe care o consumi poţi adăuga câteva foi de dafin

Cum să ţii îngheţată la frigider

Pune bolul cu îngheţată într-o pungă ermetică şi apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a îngheţatei se va păstra, iar tu nu te vei mai chinui cu dezgheţarea de fiecare dată.

Cum să prepari peştele fără să se lipească de tavă

Prepari peşte la grătar sau la cuptor? Pune-l pe un pat de felii de lămâie pentru ca el să absoarbă aroma şi să nu se mai lipească.

Cuburi de gheţă din fructe congelate

Poţi înlocui cuburile de gheaţă clasice cu fructe congelate atunci când vrei să răcesti băuturile alcoolice. Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poţi folosi căpşuni, mure, zmeură sau chiar cireşe.

Cum scapi de sarea pusă în exces în mâncare

Ai pus prea multă sare în mâncare? Adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toată sarea, iar mâncarea va fi din nou sănătoasă şi gata de servit.

Cum să obţii un pui crocant

Pudrează cu sare puiul în interior şi exterior, cu o oră înainte să îl pui la copt. La sfârşit, şterge-l cu un prosop uscat şi bagă-l la cuptor. Va ieşi crocant la suprafaţă şi suculent pe dinăuntru.

Cum să găteşti pastele şi orezul pentru un aspect mai apetisant

Pentru a obţine un orez catifelat, adaugă o linguriţă de zeamă de lămâie în apă, înainte de a pune orezul. Nu-i va schimba aroma, însă va umfla boabele şi vei obţine pilaful perfect. De asemenea, atât orezul cât şi pastele devin mai puţin lipicioase dacă în apa în care le fierbi adaugi câţiva stropi de oţet.

O metodă de a putea refolosi uleiul întrebuinţat

La prăjirea legumelor sau cărnii o metodă de a scăpa de resturile lăsate în tigaie este aceea de a prăji câte un albuş după fiecare întrebuinţare. Prăjindu-se, albuşul atrage la suprafaţă toate resturile de pe fundul vasului şi uleiul rămâne curat.

Cunoști sfaturi și trucuri în bucătărie care nu se găsesc în articolul nostru? Arată-ne cât de bine te pricepi în bucătărie și ajută și pe alți cu sfaturile tale.
Lasă un comentariu cu sfatul sau trucul tău.