Tego – afla tot ce trebuie sa stii despre acest material!

de

Placajul tego este un material de constructie fabricat din film fenolic si este special destinat lucrarilor de cofrare cu o rezistenta sporita la multiple cofrari si decofrari, atat timp cat sunt utilizate in conditii normale. Exista multe variatiuni ale materialului, el existand atat cu o fata antiderapanta, astfel incat sa fie folosit pentru placarea puntilor diferitelor mijloace de transport de mare tonaj, precum vapoare, camioane sau pentru diferite platforme speciale, cum sunt scenele de concerte.
Tego

Ce proprietati se gasesc la acest material numit tego?

Tego este alcatuit din straturi succesive de furnire tehnice imbinate prin incleiere cu un tip special de rasini: fenolforaldehidice. Acestea prezinta o foarte buna rezistenta la apa si indeplinesc o serie de conditii indispensabile utilizarii materialului in mediul exterior. Placile tego pot fi achizitionate la grosimi diferite si se realizeaza din lemn de cea mai buna calitate: plop sau mesteacan. In cazul modelului fara o fata antiderapanta, ambele laturi ale materialului sunt acoperite de un strat de film fenolic de culoare inchisa si prezinta muchii inchise, pentru ca nu permite umezelii sa patrunda in interior. De asemenea, o placa de tego poate suporta pana la 10 utilizari.

Fiind un material calitativ, tego are mai multe proprietati si este bine de stiut care dintre acestea sunt cele de bazza pentru ati putea face o idee generala asupra acestui material.

O proprietate generala si foarte importanta a acestui material este ca are o rezistenta foarte crescuta la diversi factori externi. Datorita acestei caracteristici, acesta poate fi supus unor cofrari si decofrari succesive.

De asemenea, alta proprietate importanta de mentionat este aceea ca exista posibilitatea de a se achizitiona si sub dimensiuni specifice in functie de necesitatile pe care le are proiectul. Poti folosi acest material si in zonele cu un grad inalt de umiditate.

Este un material versatil, care are o rezistenta mecanica sporita si poate fi folosit in cadrul acelor proiecte unde este necesar acest lucru. Pentru a alege cele mai bune materiale pentru proiectele tale este bine sa ai o idee generala asupra proiectului tau. Alege doar cele mai bune materiale pentru proiectul tau, si in acest fel proiectul tau va avea o durata de viata foarte mare. Lucru care reprezinta o investitie pentru tine.

Unde se poate utiliza acest material de constructii?

Tego este de fapt denumirae unui tip de placaj utilizat mai ales in industria constructiilor special pentru a asigura o rezistenta inalta multiplelor procese de covraj si decofraj din cadrul proiectelor ce necesita o fundatie solida. Acest material de constructii este cel mai adesea fabricat din multiple straturi fenolice subtiri.
Fiind un material foarte solid si deoarece aceste placi de tego sunt adesea si antiderapante pe cel putina una din fete, ele sunt folosite si pentru pavarea puntilor in cazul mijloacelor de transport cu tonaj mare. Acestea pot fi:

  • Vapoare;
  • Platforme specifice;
  • Camioane;
  • Etc.