Battlefield 4

publicat de Bogdan Irimia

28 aprilie 2014

Acest blockbuster militar, care țintește către o distrugere totală, a fost creat de băieții de la Frostbite 3 și ca noutate îi permite jucătorului să distrugă clădirile pe de-a-ntregul, lăsându-i pe inamici fără acoperire. După cum ne-am obișnuit cu partea a 3-a, jucătorul este un soldat ce va conduce un asalt împotriva inamicilor invadatori.

Battlefield 4 nu este, totuși, un sequel la partea a 3-a, deși, în mare parte este identic cu predecesorul lui, dar aducând și un strop de îmbunătățiri atât pe parte de gameplay, cât și la grafică, însă nu destul cât să-l facă demn de partea a 4-a ci mai degrabă un update de versiune 3.5.

Acum, că tot am spus ceva pe scurt de gameplay, să dezvoltăm ideea ceva mai larg. Pentru început, este mai ușor de controlat decât în predecesorul său, în special în luptele de infanterie, ceea ce îl face mai plăcut.

Cu toate acestea nu putem să nu observăm că jocul devine tot mai asemănător cu gameplay-ul dezvoltat de Call of Duty ( adversarul ce creează o continuă dispută între fanii celor două titluri ), însă, cu toate acestea, nu putem nega faptul că prinde bine la public mai ales pentru faptul că își păstrează ideea de libertate pe întreaga hartă, dar și luptele delicioase cu vehicule.

În continuare, să vorbim puțin și despre povestea din campania single player: în afara faptului că Michael K. Williams ( Omar din “The Wire”) și-a împrumutat grozava lui voce, modul campaign este ceva puțin mai mult decât un simplu tutorial de 5-6 ore, care te învață cum să joci acest joc.

Este frustrant pe alocuri, iar gameplay-ul este practic: ”Din punctul A până la punctul B, trage în tot ce mișcă”. Povestea, în schimb, implică o anume echipă “Tombstone”, formată din pușcași marini, trimisă în China pentru a extrage VIP-urile la scurt timp după un atentat sângeros.

Povestea mai implică, în plus, un număr de secvențe puternic scriptate ce se învârt în jurul personajului principal și-l fac să ia decizii slabe, punându-l în situația în care nu va reuși să devină lider de echipă. Cu alte cuvinte, povestea este scurtă și frustrantă, iar dacă dorești achiziționarea jocului pentru modul campaign, nu este chiar cea mai bună alegere.

Acum, să trecem la modul Multiplayer, acolo unde se întâmplă magia jocului. Aceasta optiune este, și a fost dintotdeauna, punctul forte în vânzări al seriei Battlefield și rămâne, în continuare, distractiv și captivant. Poți alege servere de la 2 până la 64 de persoane cu hărți noi ce conțin câteva zone de distrugere maximă și îi dă jocului o formă cât mai realistă.

Grafica

Aduce ceva îmbunătățiri, dar doar pe parte de cerințe ale sistemului, în rest, nu pare a fi prea mare diferență între cel actual și al său predecesor.

Ca să nu mai lungim vorba, în concluzie, modul campaign al jocului Battlefield 4 este bunicel, dar nu excelent ( nu pare a fi genul de sequel la care lumea ar fi sperat ), dar reușește să-l aducă pe linia de plutire cu modul multiplayer care te va ține lipit de calculator pentru o lungă perioadă de timp. Pe scurt, își menține același statut ca și până acum.

Nota mea personală per total : 8.


[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=CrtwqDt0IEk”]

S-ar putea să-ți placă și…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.