La un cabinet de kinetoterapie se trateaza bolile sistemului musculo-scheletic atat la copii cat si la adulti. De asemenea, aici oamenii care vin, au cazuri complexe de boli. Acest lucru se intampla, si, in general, vin de la medici care ridica din umeri neputinciosi. In acelasi timp pacientii care vin la un cabinet de kinetoterapie, demonstreaza cu entuziasm rezultate uimitoare. Uneori, adultii si copiii cu cazuri avansate, cu sindrom de durere acuta, cu o mobilitate limitata a sistemului musculo-scheletice vin la la un cabinet de kinetoterapie ca la o ultima speranta. Si pleaca de aici cu imbunatatiri, postura directa si fara durere. Desigur, specialistii se bucura ca pot ajuta oamenii sa-si recapete sanatatea.
Kinetoterapeutii unui cabinet de kinetoterapie lucreaza conform unei tehnici speciale dezvoltate de profesori, medici in stiinte medicale si kinetoterapeuti. La baza metodologiilor sunt lectiile individuale cu pacientul si monitorizarea constanta de catre medic. Medicii kinetoterapeuti isi imbunatatesc in mod regulat calificarile prin studiu continuu.
Kinetoterapia – Esenta metodei
Tehnica unui cabinet de kinetoterapie este esenta de tratare prin miscare. Pentru a vindeca bolile sistemului musculo-scheletice, kinetoterapeutii fac apel nu la medicamente, ci la resursele interne ale corpului uman. Aici au fost inventate si patentate simulatoare multifunctionale speciale, pe care le folosesc pacientii. De fapt, coloana vertebrala nu inseamna doar vertebre si discuri, ci si muschi si ligamente, vasele de sange si nervi. Sistemul nervos central, care trece prin coloana vertebrala (maduva spinarii), controleaza coloana vertebrala prin muschi. Sunt foarte multi. Prin intermediul lor, corpul este controlat fie ca este vorba de oase, articulatii si diverse organe, cum ar fi inima, ficatul, splina, rinichii.
Pastilele, injectiile, interventiile chirurgicale – toate aceste metode sunt aplicabile numai in medicina de urgenta. Este nevoie de medicamente de urgenta si nu se incearca in niciun fel minimizarea importantei acestora. Problema este ca metodele cu medicamente de urgenta, sunt adesea transferate in tratamentul afectiunilor cronice. Experienta in kinetoterapei permite medicilor specialisti sa spuna ca metodele medicinii conventionale nu functioneaza in cazul bolilor sistemice cronice si a majoritatii bolilor sistemului musculo-scheletic.
Kinetoterapie in Bucuresti
In Bucuresti sunt prezente cele mai multe centre specializate de kinetoterapie si printre acestea si-a facut aparitia un nou cabinet de kinetoterapie din Bucuresti, Kineto-Land, care la o prima vedere este unul foarte promitator prin prisma medicilor care profeseaza, dar si prin calitatea pe care o pun aspura aparaturii specifice si salii de sport, aceste doua aspecte fiind esentiale pentru desfasurarea unor sedinte de kinetoterapie profesionale.
0 Comentarii