Carbon Solutions Romania sustine agricultura ecologica

publicat de patricia.radulescu

4 martie 2016

O masa rotunda organizata in orasul Gödöllő, intre Pieter van Midwould, (Director de Dezvoltare a Afacerilor, Fundatia Gold Standard) si Csaba Gyuricza, (PhD, Decan la Facultatea de Stiinte Agricole si de Mediu, Universitatea Szent István, Ungaria) a avut ca rezultat identificarea unei oportunitati de certificare a sistemelor agricole din Ungaria pentru a emite credite de carbon voluntare. Odata implementat, proiectul agricol pilot va oferi o reducere a emisiilor de carbon cu un milion de tone, sprijinind astfel aplicarea tehnologiilor ecologice in sute de ferme din Ungaria, multi ani de acum incolo.

Pieter van Midwoud a vizitat Ungaria la sfarsitul lunii aprilie pentru a purta discutii cu partile implicate intr-un proiect maghiar intitulat „Reducerea emisiilor provenind din agricultura, cu schimbarea partiala a utilizarii ingrasamintelor cu azot si schimbarea culturilor”. Discutiile s-au axat atat pe acest proiect specific cat si, in sens mai larg, pe dezvoltarea metodologiilor agricole Gold Standard, inteligente fata de mediu (CSA) pentru acordarea de credite de carbon generate in sectorul agricol. Printre cei prezenti la discutii si vizitele la companiile implicate in proiect au fost: Robert Riba, CEO al First Hungarian Carbon Management Ltd. (in maghiara:. Elso Magyar Karbongazdálkodási Kft.), Csaba Fogarassy, PhD la Universitatea Szent István din Gödöllő, Ungaria, care a asigurat pregatirea profesionala pentru program si Péter Gáspár, CEO al Carbon Solutions Global Ltd., companie implicata in vanzarile de carbon pe piata internationala.

Ca urmare a discutiilor s-a convenit ca proiectul maghiar sa fie un proiect-pilot cheie in Programul Gold Standard de Agricultura Inteligenta.

Partile vor incepe elaborarea unei metodologii in luna august, cu prima emisiune de credite  de carbon Gold Standard din proiectul asteptat in 2014. Fundatia Gold Standard poate valida, de asemenea, toate creditele acordate in ultimii 2 ani, retroactiv, ceea ce inseamna ca volumul total al emisiilor reduse de proiectul-pilot va fi recunoscut.

Proiectul maghiar este unic, deoarece are capacitatea de a reduce aproape un milion de tone de emisii de CO2e, care ar genera venituri financiare reale pentru fermele participante, in forma unor credite de carbon, ce ofera oportunitatea de a incepe dezvoltarea de sisteme de productie climate-friendly, care indeplinesc provocarile generate de schimbarile climatice.

 

S-ar putea să-ți placă și…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.