Cautarea unui nou loc de munca inseamna o suma de decizii, de la intervalul de salarizare potential la cat de departe sunteti dispus sa calatoriti. Cu toate acestea, o mica decizie ar putea insemna diferenta dintre a te remarca in fata unui potential angajator si a fi ignorat cu totul: fontul CV-ului tau.
Alegerea unui font care sa reflecte atat simtul stilului cat si a ramane cat mai lizibil este critic. Alegeti un font gresit, iar CV-ul vostru ar putea ateriza intr-un cos de gunoi – in ciuda abilitatilor si a anilor de experienta. Avem doar o singura sansa de a face o prima impresie, asa ca atunci cand cineva deschide un CV, primele opt sau noua secunde reprezinta prima impresie. Daca fontul nu este atragator si usor pentru ochi, persoana respectiva il poate da deoparte.
Urmatoarele fonturi sunt considerate a fi cele mai bune, conform expertilor in cariera:
- Calibri
Inlocuind Times New Roman ca font implicit Microsoft Word, Calibri este o optiune excelenta pentru un font Sans-Serif, care poate fi citit in mod universal.
- Cambria
Acest font este o alta optiune a Microsoft Word. Creat in anul 2004, aceasta inscriptie a fost conceputa pentru a functiona bine pentru citirea pe ecran si pentru a arata bine atunci cand scriem la dimensiuni mici. Fontul a fost o alegere excelenta pentru CV-uri si scrisori de intentie, chiar daca este adesea considerat una dintre optiunile mai „traditionale”.
- Garamond
Solicitantii de locuri de munca ce cauta un font in stil vechi ar putea dori sa ia in considerare utilizarea Garamond pentru CV-urile lor. Numit dupa designerul francez de secol XVI Claude Garamont, acest tip de text este o alegere excelenta pentru CV-urile academice si pentru cei cu o experienta de lucru indelungata.
- Didot
Daca lucrati intr-o industrie creativa, cum ar fi moda sau fotografie, puteti sa va prezentati stilul si sofisticarea cu Didot.
- Georgia
Daca doriti o alternativa traditionala la Times New Roman, folosit in permanenta, luati in considerare trecerea la Georgia. Acesta este recomandat datorita lizibilitatii sale: fontul a fost conceput pentru a fi citit pe ecrane si este disponibil pe orice computer.
- Helvetica
Acest font curat, modern este un favorit printre designeri si tipografi. Helvetica apare in numeroasele sigle de brand corporativ si chiar pe semnele de metrou. Da un aer profesionist, usor si cinstit.
- Arial
Daca doriti sa utilizati un font Sans-Serif, Arial este considerat de multi ca fiind cel mai sigur pariu. Liniile sale sunt curate si usor de citit. In timp ce este inca considerat in mare masura o alegere buna, merita remarcat faptul ca Arial a devenit destul de comun pentru ca unii experti HR il considera plictisitor.
- Book Antiqua
Bazat pe caracterele clasice Palatino, Book Antiqua are un stil „distinctiv si bland”, care este minunat pentru oricine doreste sa foloseasca un font serif fara a trebui sa se bazeze pe Times New Roman.
- Trebuchet MS
Solicitantii de locuri de munca ce doresc un font Sans-Serif, dar nu doresc sa utilizeze Arial sau Verdana pot comuta la Trebuchet MS. Este mai mult texturat si modern decat multe fonturi traditionale.
Totusi, fontul nu este totul!
Retineti ca textul pe care il alegeti este doar primul pas. Amintiti-va ca obiectivul final este sa va evidentiati calitatile si sa primiti sansa de a sustine un interviu. Aspecte precum dimensiunea si formatarea sunt la fel de importante ca si fontul pe care il utilizati.
0 Comentarii