Cum să-ți creezi propria grădină medievală

publicat de Bogdan Irimia

8 martie 2015

Înainte de a începe orice tip de proiect, în casă sau afară, trebuie să te asiguri că ai pregătit complet spațiul de lucru. Astfel, dacă vorbim despre amenajarea unei grădini, înainte de a planta prima floare sau a pune primul paviment, spațiul trebuie să fie eliberat și pregătit pentru viitoarele amenajări. Iar dacă printre proiectele noastre se află amenajarea unei grădini medievale, pregătirea terenului necesită o atenție și mai sporită.

Găsirea unei locații perfecte

Dacă chiar ești hotărât să îți amenajezi o grădină medievală în propria curte, trebuie să stabilești mai întâi cum vei folosi mai exact acel spațiu. Dacă vrei o grădină medievală în care să te distrezi și să te relaxezi cu prietenii, dacă vrei mai degrabă o oază de liniște și relaxare doar pentru tine sau dacă vrei o grădină comemorativă pentru cineva iubit care nu mai este printre noi. În funcție de destinația spațiului, vei ști exact ce pași să urmezi pentru a duce proiectul la bun sfârșit. Mai mult, dacă știi exact ce vrei să construiești poți să îți calculezi mai bine bugetul și achizițiile și asta te va scuti de eventuale întârzieri și bătăi de cap inutile.

Pasul 1

Atunci când vrei să îți creezi propria grădină medievală, pregătirea fundației sau a spațiului de lucru va fi necesară pentru micile proiecte care trebuie puse în practică pentru a rezulta grădina pe care ți-o dorești și de care te vei bucura mult timp de acum înainte. O pregătire corectă a spațiului de lucru va face diferența dintre o grădină de vis și un coșmar cu buruieni și alei puse alandala care te va bântui seară de seară. Așadar, fie că alegi un tip de pavaj mai rustic, din materiale naturale, fie că alegi un tip de pavaj creat la scară industrială, trebuie să te asiguri că acesta va fi instalat corespunzător și că va arăta la fel de bine și peste 10 ani, de exemplu.

De asemenea, mai trebuie să ai în vedere și alte aspecte de natură mai tehnică. De exemplu, trebuie să te asiguri că spațiul în care vei amenaja grădina medievală este nivelat corespunzător, iar în cazul în care nu este așa, trebuie să fii sigur că te vei ocupa de acest aspect înainte să începi amenajările. Odată ce ai rezolvat această problemă trebuie să te mai ocupi și de problema apei provenită de la ploi sau din alte surse. Cum se va scurge apa de pe pavimentul pe care îl instalezi? Rezolvă și acest aspect, iar grădina ta medievală va începe să prindă contur.

Pasul 2

Odată ce ai rezolvat problemele de mai sus, trebuie să stabilești ce mărime vor avea pavelele și eventualele construcții din piatră pe care vrei să le amplasezi în viitoarea ta grădină medievală. Asta pentru că nu vrei ca ceea ce ai construit să fie umbrit de proiectul în ansamblu sau acoperit de florile și vegetația pe care o vei planta. Și de aici decurg alte probleme pe care trebuie să le rezolvi: ce plante vrei să încorporezi în proiectul tău, de unde le vei procura și cum trebuie să le îngrijești pentru ca grădina ta să arate cât mai bine.

Așadar, cam așa ar trebui să arate planul pe care trebuie să îl urmezi dacă vrei ca rezultatul proiectului tău să fie o grădină medievală nu numai atractivă pentru privitori, dar și funcțională. Mai mult, dacă vrei ca rezultatul să fie și durabil, trebuie să ai grijă ca materialele și plantele folosite să fie de calitate, iar execuția să fie nu doar estetică, ci și sigură, pentru a evita eventualele accidentele neplăcute.

S-ar putea să-ți placă și…

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.