Sistemul de exhaustare din bucatarie trebuie igienizat total, recomandat din 6 in 6 luni. El se compune atat din hota, filtrele labirint, tubulatura ventilator. Hota si filtrele antigrasimi trebuie igienizate zilnic.
O atentie sporita trebuie acordata filtrelor antigrasime, rolul lor este de a retine vaporii grasi. Curatarea lor zilnica folosind detergenti recomandati de producator, solutii decolamatoare si jet puternic de apa calda.
Exista 2 metode simple de curatare a lor:
-in masina de spalat vesela sau ustensile, in maxim 3 minute acestea sunt degresate si curate si pot fi emediat utilizate
-imersarea lor seara, la sfarsitul programului, intr-un container umplut cu apa cu degresant puternic, si lasate pana dimineata sa se dilueze grasimea depusa pe ele. Dimineata se scot din container si se clatesc cu dusul la spatorul de oale si apoi se pot utiliza.
Pe filtrele antigrasime labirint se depune cea mai multa grasime din tot sistemul de exhaustare. Grasimea este combustibila si extrem de periculoasa, poate lua foc de la o simpla scanteie. Pe langa faptul ca este inflamabila, poate adaposti si o intreaga colonie de microbi.
Nu se recomanda functionarea hotei fara filtre antigrasime atasate. Folosirea acestor filtre garanteaza prelungirea duratei de viata a ventilatorului si diminiuarea gradului de colmatare a tubulaturii. Daca nu ar fi fost nevoie de ele producatorul nu le-ar fi prevazut!
Va invitam sa vedeti magazine online care comercializeaza echipamente performante pentru horeca si industria alimentara, la preturi accesibile!
0 Comentarii