Majoritatea dintre noi cunoaște lucruri despre operațiile estetice prin intermediul vedetelor „upgradate” promovate în mass-media. Liftinguri faciale, operații de mărire a sânilor sau de modelare a feselor, tot ceea ce știm despre chirurgia estetică sunt în mare parte clișee pe care ne mulțumim să le digeram ca atare. În acest articol, Infozoom îți prezintă câteva dintre prejudecățile pe care le avem despre operațiile estetice.
Botoxul se folosește la remodelarea buzelor
Nimic mai fals. Toxina botulinica sau Botoxul este substanța care se utilizează la eliminarea ridurilor și a modelării conturului feței. ,,Tratamentul cu botox elimină ridurile dintre sprâncene şi de pe frunte. Efectul acestei proceduri durează între trei şi şase luni şi acţionează prin paralizarea muşchiului unde este injectat, împiedicând astfel ca ridurile sau linia de încruntare să se formeze”, explică medicul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.
Remodelarea buzelor se realizează în schimb cu ajutorul acidului hialuronic, o substanță care se regăsește în mod natural în organism, ceea ce reduce la minimum riscul de a dezvolta o reacție alergică.
Liposucția este o modalitate eficientă de a scădea în greutate și grăsimea nu se mai depune pe zonele operate.
Liposucția este una dintre operațiile estetice la mare căutare. Aceasta presupune îndepărtarea țesuturilor adipoase localizate în zona abdomenului, a șoldurilor, a genunchilor sau a brațelor.
,,Ideea că o astfel de procedură te scapă de kilogramele în plus este cât se poate de falsă. Liposucţia are scopul de a micşora circumferinţa zonelor operate prin eliminarea ţesutului adipos”, spune medicul Silvia Stănculescu-Vasalos.
Așadar, liposucția nu te oprește să pui la loc kilogramele de care ai scăpat cu ajutorul acestei intervenții chirurgicale. ,,Aportul caloric exagerat va avea consecinţe la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum în zonele operate celulele de acest tip sunt numeric mai puţine datorită intervenţiei, acolo acumularea va fi mai mică decât în zonele neoperate”, adaugă medicul estetician.
Operațiile estetice nazale au efecte negative asupra respirației
Rinoplastia are ca scop deopotrivă aspectul estetic al nasului și buna funcționare a acestuia. Atâta timp cât intervenția este realizată corect, nu ar trebui să apară probleme ulterioare la nivelul respirației. ,Unul din scopurile medicale ale rinoplastiei este tocmai uşurarea dificultăţilor de respiraţie la pacienţii care au anomalii structurale”, afirmă medicul Silvia Stănculescu-Vasalos.
Liftingul sânilor (mastopexia) lasă cicatrici inestetice
Mastopexia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia sânii ptozati (lăsați) sunt ridicați la nivelul solicitat de către persoanele care își doresc un aspect mai estetic al sânilor. Faptul că intervenția ar face mai mult rău decât bine, lăsând în urma ei cicatrici urâte, este doar un mit.
,,Există mai multe grade de gravitate ale ptozei sânilor, iar acestea reprezintă un instrument important în alcătuirea planului operator de către chirurg. În general, lifting-ul sânului se poate face doar prin introducerea unei proteze, care are rolul de a estetiza glanda mamară, caz în care singura cicatrice este cea din jurul areolei”, susține medicul estetician.
0 Comentarii