Matematica dă mari dureri de cap multor persoane, datorită caracterului său mai abstract. De curând, s-a publicat chiar un studiu potrivit căruia s-a demonstrat științific faptul că se moștenește genetic talentul pentru învățarea acestei discipline. Poate că într-adevăr trebuie să ai înclinație spre științele exacte pentru a putea face performanță în acest domeniu. Cert este că avem nevoie de matematică în viața de zi cu zi, așa cum avem nevoie și de fizică sau de chimie.
Nu are sens să mai blamăm sistemul de învățământ din România, cu programele ultra încărcate, cu manuale ce nu încearcă să facă un liant între teorie și transpunerea în practică a noțiunilor predate. Deja m-am resemnat cu situația și încerc să găsesc soluții alternative pentru educația copilului meu.
Făcând o scurtă informare am descoperit că există platforme moderne de învățământ on line, acele alternative pe care le căutam pentru a putea prezenta problemele și exercițiile de matematică într-o formă mai atractivă și mai practică.
Copiii saunt destul de încântați de folosirea acestui sistem și fac progrese învățând în timp ce se joacă oarecum pe calculator. Spun că se joacă oarecum, pentru că lucrurile sunt destul de serioase, copiii primind premiu pentru rezolvarea corectă a exercițiilor și puncte de penalizare pentru greșeli. Pot însă persevera până obțin notă maximă și astfel rețin și mai ușor noțiunile. După cum știm, repetiția este mama învățăturii, astfel încât atunci când copiii sunt nevoiți să repete rezolvările, își fixează în memorie variantele corecte.
Unul dintre avantajele utilizării acestor platforme de învățământ la distanță constă în eficiența lor. Acest lucru se traduce prin faptul că sunt eliminate timpul și drumurile pe care le-am face pentru a ajunge la profesorii meditatori și sunt mult mai ieftine.
Spre exemplu un abonament pentru 3 luni costă 10 euro, mult mai puțin decât tariful perceput de un profesor pentru o ședință și în plus poți intra la orice oră online pentru a lucra.
Exercițiile și problemele propuse spre rezolvare sunt conforme cu programa școlară în vigoare din învățământul românesc, iar matematica predată în școală se consolidează prin lucrul suplimentar de acasă.
Este foarte important pentru copil să ajungă să stăpânească foarte bine toate noțiunile predate în clasele 0-4, întrucât în caz contrar va fi imposibil să înțeleagă ceva din ceea ce se va preda în gimnaziu.
Astfel, la clasa pregătitoare se joacă cu orientarea în spațiu, în timp ce în clasa întâi și a doua se întâlnește cu exercițiile de matematică ce-l vor iniția în tainele operațiilor de adunare și scădere .Aceste exerciții îl vor ajuta să rezolve cu ușurință temele de la școală, iar în clasa a treia și clasa a patra tabla înmulțirii (căci înmulțirea este o adunare repetată) și tabla împărțirii nu-i vor mai părea atât de dificile.
Să nu credeți că rolul dumneavoastră de părinte se încheie! Exclus!
Este de datoria dumneavoastră să monitorizați timpul de lucru și progresele făcute de copil. Trăim în era internetului însă, și pe platformele de învățământ la distanță se pot obține aceste informații rapid și ușor din orice loc cu conexiune la internet.
Personal consider că această soluție de studiu interactiv online vine ca o completare a noțiunilor predate în școală și ajută copilul într-un mod atrăgător și distractiv să folosească în mod util timpul petrecut utilizând gadget-urile moderne.
Această optinune nu înlocuiește școala dar vine cu acea combinație de joacă-studiu , care lipsește sistemului classic de învățământ.
Pentru a înțelege pe deplin subiectul acestui articol puteți vizita website-ul www.123edu.ro
0 Comentarii