Pizza este un fel de mancare foarte popular si foarte gustos realizat din patru componente diferite: crusta, sosul, toppingul si branza. Desi contine doar patru parti simple, numarul de moduri in care poti crea o pizza este aproape infinit, folosind o varietate de ingrediente, unele retete pentru pizza, si propria imaginatie.
Crusta
Toate tipurile de pizza au la baza o crusta, care poate fi facuta din diferite tipuri de faina, precum cea alba sau integrala, pentru a crea un aluat de casa. Dupa crestere, aluatul de pizza este intins, presat si adus la o forma circulara, apoi copt in cuptor, in foi de copt sau pe pietre pentru pizza, pentru o crusta cu gust autentic.
Sosul
Sosul pentru pizza trebuie sa fie pe baza de tomate, asezonat cu ierburi si condimente la alegere. Un sos perfect de pizza este cel care are consistenta potrivita, nici prea apos, nici prea dens. Unii oameni prefera un sos mai picant, in timp ce altii agreeaza o pizza cu un sos mai dulce. Experimenteaza cu o gama variata de sosuri pentru a-l gasi pe cel preferat.
Toppingurile
Toppingurile pentru pizza sunt in mod normal o combinatie de legume si carne, ciupercile si ardeii fiind in capul listei in materie de popularitate. Alte toppinguri demne de luat in considerare includ anghinare, masline negre si verzi, ardei verzi, carne de vita, ardei iuti, ceapa si carnaciori.
Branza
Ultima, dar nu cea din urma, este probabil cea mai buna parte din pizza, branza. In sensul traditional, branza aleasa pentru pizza este, bineinteles, mozzarella. Cu toate acestea, nu esti in niciun caz limitat de acest sortiment de branza, intrucat exista o multime de alte varietati delicioase din care poti alege, inclusiv Asiago, parmezan, provolone, ricotta si Romano.
Secrete pentru o crusta crocanta
Pizzeria locala de pe strada pe care locuiesti are cateva avantaje in ceea ce priveste obtinerea unei pizza crocanta si gustoasa. Insa, cu ajutorul catorva schimbari ale ustensilelor tale din bucatarie, poti crea acasa o pizza delicioasa, cu o crusta crocanta, pentru prietenii si familia ta.
1.Iata primul secret. Infierbanta cuptorul cat de mult se poate!
2.Iata cel de-al doilea secret. Cumpara-ti o piatra pentru gatit. Acestea sunt niste obiecte relativ ieftine, pe care le asezi in cuptor, le incalzesti in prealabil la maxim, apoi asezi pizza (sau aluatul) direct pe suprafata, pentru a o gati. Aceste pietre asigura o mai buna distributie a caldurii, iar natura lor poroasa permite eliminarea apei din aluat, rezultand o crusta perfect crocanta.
Un ultim sfat. Din cauza ca gatim la temperaturi foarte crescute, nu va trebui sa tinem pizza prea mult in cuptor. In unele cazuri, coacerea va dura doar aproximativ 10 minute, in functie de grosimea crustei.
Daca ai gasit aceste informatii utile, te asteptam la noi pe website cu mai multe articole ( http://burmapost.info ) similare!
0 Comentarii