4 alimente care te scapă de stres

de

Care sunt alimentele care te pot ajuta să scapi de stres, să te simți mai bine și mai fericit? Mulți dintre voi ar spune, probabil, că cele care au un conținut ridicat de zaharuri și carbohidrați. Răspunsul acesta este, din păcate, greșit! De ce?

Pentru că, deși este posibil să vă simți mai bine imediat după ce consumați un aliment pe bază de carbohidrați ori zaharuri, pe termen lung acest avantaj dispare. Mai mult de atât, s-ar putea ca efectul pe care acestea îl asupra stării voastre de bine să fie exact unul invers decât vă așteptați!

Deci, prin urmare, care sunt, în cele din urmă cele mai potrivite alimente pe care le puteți consuma pentru a scăpa de stres și a vă simți mai bine? Avocado, alunele caju, ciocolata neagră și fulgii de ovăz! De ce le-am ales tocmai pe acestea? Vă las pe voi să vă dați singuri seama!

1. Avocado

-este bogat în vitamina B, vitamină esențială în ținerea la distanță a oricărei stări de stres;

-este bogat în potasiu, un nutrient esențial pentru corpul vostru. Un nivel scăzut de potasiu poate cauza stări de letargie, depresie, probleme de concentrare și de memorie. Potasiul mai este responsabil, de asemenea, pentru transportul de serotonină.

2. Alunele caju

-au un gust grozav, sunt crocante, sărate și utile atunci când încercați să vă înfrânați anumite pofte;

-au un conținut ridicat de zinc, care reduce anxietatea și depresia;

-sunt bune în dietele pentru slăbit. Dacă urmați un astfel de regim, țineți minte următorul lucru: alunele caju trebuie consumate în porții mici, deoarece conțin multe grăsimi și proteine.

3. Ciocolata neagră

-foarte bună pentru inimă;

-scade tensiunea și influențează în mod pozitiv stările de spirit;

-are antioxidanți care ajută la slăbit. Este recomandat s-o consumați ca gustare, în porții mici, ca parte a unei diete sănătoase.

-cacaoa din ciocolată menține nivelul de zaharuri din sânge la un nivel constant dacă aceasta este consumată în cantități mici la intervale regulate.

4. Fulgii de ovăz

-vă ajută să vă mențineți sănătoși și într-o formă fizică bună;

-consumul regulat de fulgi de ovăz ajută și la îmbunătățirea memoriei și vă menține activi pe toată durata zilei, dar în special dimineața.

În încheiere, aș vrea să vă mai menționez doar două lucruri. Efectele alimentelor pe care noi le consumăm se văd în timp, după 4-5 săptămâni, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți răbdare. Nu vă așteptați la schimbări miraculoase instantanee, lăsați ca mâncărurile pe care le consumați să-și facă treaba încet, dar sigur!

Veți vedea că, într-un final, stările voastre de spirit și starea generală de sănătate se vor îmbunătăți, iar nivelul de stres, stările de letargie și alte astfel de probleme, vor dispărea!