4 restaurante ieftine de încercat la Paris

de

Nici o vacanță nu ar fi completă în afara țării dacă nu am încerca și bucătăria specifică zonei în care ne aflăm. Numai cine nu a vizitat niciodată un alt stat din această lume nu știe că, într-adevăr, felurile de mâncare servite acolo sunt cu mult diferite față de cele din țara noastră. Poate că nu toate arată sau sunt delicioase, dar cu siguranță au un aer aparte și merită cel puțin încercate.

Iar afirmația de mai sus este cu atât mai valabilă în cazul Franței. Pe lângă toate atracțiile turistice pe care această țară le are, nu putem să ignorăm tocmai bucătăria și feluritele mâncăruri care ne fac cu ochiul din meniurile restaurantelor în care mergem. Dar a lua masa într-o țară străină poate fi, uneori, costisitor. Prețurile sunt mult diferite de cele de la noi, iar un simplu fel de mâncare te poate costa chiar și câțiva zeci de euro, dacă nu mai mult!

Deci, ce altă alternativă avem dacă dorim să luăm masa în Paris și nu ne permitem să mergem la restaurante de lux? Vestea bună este că în acest oraș putem găsi și restaurante în care mâncare nu este foarte scumpă. Ține lista de mai jos la îndemână data viitoare când mergi în Franța!

1. La Pointe du Groin

Este un restaurant mai rustic, în care se găsesc tot felul de mâncăruri cu specific tradițional franțuzesc, inclusiv chifle proaspăt scoase din cuptor, tarte, coadă de vacă sau rât de porc. Prețurile sunt rezonabile, mâncarea este foarte bună (deși, probabil nu toată lumea va dori să încerce râtul de porc, spre exemplu), iar ambianța este numai potrivită pentru orice călător obosit și înfometat.

Restaurantul se găsește pe Rue de Belzunce, numărul 8, iar o masă obișnuită costă în jur de 20 de euro.

2. Chez Hanna

Oferă și preparate culinare specifice Estului Mijlociu, printre care se regăsesc falafelul și shawarma. Un sandviș savuros și mare, plin de sosuri, legume și verdețuri costă numai 4 euro. Atât mâncarea, cât și prețul acesteia fac din Chez Hanna locul ideal în care să te oprești dacă vrei să mănânci ceva și nu ai prea mulți bani de cheltuit prin buzunar.

Dacă doriți să vizitați restaurantul Chez Hanna, adresa acestuia este Rue Beccaria, numărul 3. Un meniu complet, care include și desertul, costă aici 21 de euro.

3. Higuma

Este un restaurant un pic mai aparte, deoarece îmbină bucătăria franțuzească și pe cea japoneză laolaltă. Aici puteți consuma populara supă cu tăiței asiatică și găluștele gyoza. După cum vă puteți da seama, toate felurile de mâncare sunt aici un deliciu și ar trebui încercate. Prețurile nu sunt deloc mari, iar porțiile sunt generoase.

Pentru aceia care nu se dau prea mult în vânt după carne, în meniul Higuma se găsesc și câteva feluri de mâncare în care aceasta nu este inclusă. Data viitoare când sunteți în Paris, dați o fugă și pe Rue Sainte-Anne, numărul 32 bis, pentru supă cu tăiței și găluște gyoza. Costă numai 10 euro!

4. Polidor

Cel mai ieftin meniu de la Polidor începe de pe la 9 euro, iar mâncărurile servite aici probabil că te vor face să revii și cu altă ocazie. Locația este una elegantă, potrivită pentru cei care nu pot aloca un buget prea mare unei mese în oraș, și are și o istorie interesantă. În trecut, restaurantul a fost vizitat chiar și de celebrul scriitor Hemingway.

Adresa unde se găsește restaurantul Polidor este Rue Monsieur le Prince, numărul 41.