5 retete delicioase de ciorba de varza

de

Tipurile de varz─â pe care le avem la ├«ndem├ón─â ├«n ziua de ast─âzi sunt foarte multe, neput├ónd a le num─âra pe degetele unei m├óini. Le pute╚Ťi folosi pe oricare dintre ele ├«n buc─ât─ârie, realiz├ónd ni╚Öte feluri de m├óncare cu adev─ârat delicioase! Printre ele se g─âse╚Öte ╚Öi ciorba de varz─â. Aceasta are o serie de beneficii pentru s─ân─âtate, put├ónd a se face chiar cure de sl─âbire cu ciorba sau supa de varz─â.

Beneficiile ciorbe de varz─â sunt: ajut─â la eliminarea kilogramelor ├«n plus, ofer─â un num─âr bogat de vitamine, ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte digestia, ofer─â o rezisten╚Ť─â sporit─â ├«n fa╚Ťa afec╚Ťiunilor des ├«nt├ólnite la oameni ╚Öi men╚Ťine pielea t├ón─âr─â.

Indiferent de felul sau varietatea de ciorb─â pe care o alege╚Ťi, aceasta va face garantat minuni pentru corpul vostru. ╚śi nici nu trebuie s─â fi╚Ťi buc─âtari experimenta╚Ťi pentru a o prepara, deoarece este foarte simplu de f─âcut. Iat─â c├óteva exemple de feluri de ciorb─â de varz─â pe care le pute╚Ťi ├«ncerca..

1. Ciorba de varz─â clasic─â

Ingrediente:

– o varz─â;
– 6 cepe medii;
– 6 cepe verzi;
– 6 morcovi;
– 2 ardei gra╚Öi;
– 5 tulpini de ╚Ťelin─â;
– 120 de grame de orez;
– sare ╚Öi piper negru proasp─ât

Cum se prepar─â:

– se taie legumele ├«n buc─â╚Ťi mici;
– se pun ├«ntr-o oal─â cu ap─â rece ╚Öi se fierb;
– se las─â s─â fiarb─â la foc ├«n─âbu╚Öit, neacoperite, pentru 10 minute;
– dup─â 10 minute, se acoper─â oala cu un capac ╚Öi se d─â focul la mic;
– se las─â ciorba s─â fiarb─â p├ón─â c├ónd legumele se ├«nmoaie suficient de mult;
– se adaug─â orezul, sarea ╚Öi piperul

2. Ciorba de varz─â r─âcoritoare

Ingrediente:

– 3 c─âni de sup─â de pui sau vit─â;
– o can─â jum─âtate de varz─â, feliat─â m─ârunt;
– o lingur─â de mu╚Ötar;
– o linguri╚Ť─â de zah─âr;
– dou─â c─âni de lapte b─âtut;
– un castravete, feliat m─ârunt;
– o lingur─â de m─ârar proasp─ât, tocat;
– 2 linguri de p─âtrunjel proasp─ât

Cum se prepar─â: ├«ntr-o crati╚Ť─â medie se ├«nc─âlze╚Öte supa ╚Öi se adaug─â varza. Se las─â la foc ├«n─âbu╚Öit pentru 10 minute. Se ia crati╚Ťa de pe foc ╚Öi se adaug─â mu╚Ötarul, m─ârarul ╚Öi zah─ârul. Se amestec─â laptele b─âtut ╚Öi se adaug─â castravetele. Ciorba se las─â la r─âcit pentru dou─â ore ╚Öi jum─âtate, dup─â care se adaug─â p─âtrunjelul ╚Öi se consum─â rece.

3. Dieta militar─â cu ciorb─â de varz─â

Ingrediente:

– o varz─â mare;
– o leg─âtur─â mare de ╚Ťelin─â;
– dou─â leg─âturi de ceap─â verde;
– o conserv─â mare de ro╚Öii;
– dou─â conserve de sup─â de pui;
– 3 ardei gra╚Öi mari;
– sare ╚Öi piper dup─â gust

Cum se prepară: modul de preparare este extrem de simplu. Se taie toate legumele și se pun într-un recipient mare, alături de supa de pui. Se adaugă roșiile și se lasă la foc mic pentru 15 minute, după care se poate servi!

4. Ciorba de varz─â cu dovlecei

Ingrediente:

– jum─âtate de varz─â medie, tocat─â;
– 3 dovlecei medii, t─âia╚Ťi;
– un c─â╚Ťel de usturoi mare, tocat ╚Öi zdrobit;
– 1/4 lingur─â de busuioc uscat;
– jum─âtate de lingur─â de piper negru;
– sare dup─â gust;
– dou─â linguri de past─â de tomate;
– o conserv─â de sup─â fran╚Ťuzeasc─â de varz─â;
– 1-2 c─âni de spanac tocat;
– jum─âtate de can─â de morcov t─âiat;
– sos Worcestershire

Cum se prepară: se amestecă toate ingredientele laolaltă și se lasă la foc mic pentru 10-15 minute, după care se poate servi.

5. Ciorba de varz─â pentru dieta de sl─âbit

Ingrediente:

– o varz─â verde ├«nchis mare;
– un ardei ro╚Öu, unul galben ╚Öi unul verde;
– o c─âp─â╚Ť├ón─â de ╚Ťelin─â;
– 2 morcovi:
– un kilogram de ciuperci;
– o pung─â mic─â de spanac;
– o pung─â mare de n─âsturel;
– o pung─â mare de frunze de voinicic─â;
– 3 cepe;
– o conserv─â de sup─â de pui

Cum se prepară: se adaugă toate ingredientele într-o oală și se pun la fiert. După ce dau în fiert, se scade temperatura de gătire și se lasă ciorba la fiert pentru încă 10-15 minute.

Acestea sunt doar c├óteva exemple de preparare a unei ciorbe de varz─â delicioas─â ╚Öi s─ân─âtoas─â. V─â mai pute╚Ťi inspira, evident, din alte c─âr╚Ťi de bucate, siteuri online culinare sau de la prieteni ori familie pentru alte moduri de preparare a ciorbei de varz─â.