Alimentele bogate în fibre previn cancerul de colon

de

V-ați întrebat vreodată care este sursa de unde încep majoritatea bolilor de care suferim? Aveți, probabil, tendința să arătați cu degetul spre sistemul imunitar, deoarece întotdeauna vi s-a spus că, dacă acesta nu funcționează așa cum trebuie, vă puteți îmbolnăvi.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează, este faptul că mare parte din afecțiunile care ne bântuie au ca punct de plecare colonul. Acest lucru a fost, evident, confirmat și de doctori. În colon se adună foarte multe deșeuri rezultate în urma procesului de digerare al alimentelor, de care corpul uman încearcă să scape repede. Dacă evacuarea acestor substanțe nefolositoare nu se face corect, ele pot deveni foarte toxice pentru organism.

Dacă aveți un sistem digestiv care este mai „leneș”, acest va absorbi, pe lângă nutrienții de care are nevoie, care se găsesc în alimentele ingerate, și acele toxine dăunătoare, iar acest fapt poate duce la apariția cancerului de colon. Această formă de cancer este una dintre cele mai des întâlnite în toată lumea, fiind, de asemenea, a treia pe lista afecțiunilor canceroase cauzatoare de decese.

Motivul pentru care se situează pe un loc atât de fruntaș, este acela că noi, oamenii din ziua de astăzi, consumăm foarte multe mâncăruri bogate în grăsimi. Ca să nu mai vorbim și de toate alimentele de tip fast-food!

Colonul vostru merită și trebuie tratat cu grijă și atenție, oferindu-i o dietă bazată pe fibre. Acest lucru se poate realiza prin consumul de fructe și legume. La început, poate părea dificil să urmați o dietă de genul acesta, deoarece trebuie să vă schimbați obiceiurile legate de alimentație, dar o dată ce ați făcut din asta o rutină, atunci vă vă fi mult mai ușor.

Iată patru modalități prin care puteți adauga fibre în alimentația voastră:

1. Fructele

Există 3 moduri în care puteți consuma fructe: fie le mâncați așa cum sunt, fie le puneți într-un blender și faceți smoothi-uri din ele, sau le puteți pune într-un storcător pentru a scoate suc din ele, dacă nu doriți să consumați și coaja acestora.

2. Salatele

Acestea ar trebui incluse în alimentația voastră mult mai des. Și nu vorbesc aici de acele salate clasice, plictisitoare, banale. Folosiți-vă imaginația și creați diverse combinații sănătoase. Adăugați, în salatele pe care le pregătiți, ouă, avocado, bucățele de șuncă, fructe, crutoane, sau chiar pizza. Acestea sunt bune în dietele pentru slăbit și vă pot ajuta, de asemenea, să vă controlați mai bine foamea.

3. Consumați alimente care conțin nuci

Nucile și semințele nu ar trebui ignorate niciodată, deoarece ele au un număr ridicat de proteine, care sunt benefice pentru refacerea mușchilor după antrenamente. Pe lângă aceasta, ele mai sunt bogate și în fibre, ajutând la curățarea colonului.

4. Consumați cereale integrale

Motivul pentru care ar trebui să includeți cerealele integrale în dieta voastră, este acela că ele au un conținut ridicat de nutrienți și fibre care combat bolile cardiace și cancerul de colon!