Cat de eficiente sunt aparatele abdominale?

de

Muschii abdominali definiti sunt focusul multor persoane, in principal datorita faptului ca ofera un aspect fizic pe care multi si-l doresc. Primul pas spre indeplinirea acestui scop este ajustarea dietei pentru a mentine un procent scazut de tesut adipos. Numai astfel muschii abdominali vor fi vizibili. Urmatorul pas este crearea unei rutine fitness care sa arda si calorii dar care sa contribuie si la dezvoltarea musculaturii.

Muschii abdominali definiti au devenit sinonimi cu antrenamentele intense insa indiferent daca ne antrenam acasa sau la sala de fitness, intrebarea este: ne pot ajuta aparatele abdominale in dezvoltarea muschilor abdominali? Nu exista un raspuns ferm la aceasta intrebare, pentru ca eficienta unui astfel de aparat va depinde de functionalitatile sale.

Aparatele abdominale nu iti vor crea probleme, si exista un risc minim de accidentare (daca nu le folosesti corespunzator). Cheia este sa alegi aparatul potrivit, care sa iti permita sa faci mai multe tipuri de exercitii.

Desigur, poate vrei sa iti dezvolti doar anumiti muschi cu un aparat abdominal. De exemplu, in antrenamentele pe un aparat abdominal de tip crunch te vei focusa in special pe muschii abdominali superiori. Insa, pentru a avea abdomenul dorit, va trebui sa te asiguri ca faci si exercitii pentru muschii abdominali inferiori si oblici.

In mod similar, un aparat ce iti permite rotirea trunchiului sau miscari stanga-dreapta iti va lucra muschii oblici. Orice aparat care iti permite ridicarea partii inferioare a corpului catre partea superioara iti va lucra muschii abdominali inferiori. Asa cum poti deduce deja, aparatele abdominale pot fi eficiente, mai ales adaugand rezistenta suplimentara exercitiilor, ceea ce va grabi aparitia rezultatelor dorite.

Pentru a-ti dezvolta musculatura abdominala este recomandat sa alegi un aparat multifunctional, care sa te ajute sa iti lucrezi cat mai multi muschi in moduri diferite.

O provocare atunci cand vine vorba de utilizarea aparatelor pentru muschii abdominali este gasirea acelor exercitii care sa antreneze muschii mai profunzi. Pentru acest scop poti alterna exercitiile la aparat cu cateva exercitii pe o minge fitness. Picioarele iti vor sta lipite de sol si, astfel, intreaga zona core va fi activata pentru a-ti mentine echilibrul pe mingea fitness. Daca faci abdomene ai grija sa iti mentii gatul drept pentru nu a pune prea multa presiune pe coloana vertebrala.

Pe o minge fitness – dar si pe unele aparate multifunctionale – poti face si exercitiul plank, precum si plank lateral. Acestea iti vor activa muschii abdominali aflati in vecinatatea coloanei vertebrale, muschi de profunzime ce trebuie lucrati, la randul lor, pentru un abdomen puternic si definit.

Cel mai bun antrenament pentru muschii abdominali iti va lucra musculatura in totalitate, inclusiv muschii din profunzime, intr-un mod pe care il vei resimti fizic. In orice caz, antrenamentele pentru abdomen efectuate pe sol sunt considerate, astazi, mai putin eficiente ca cele de pe aparate, deci orienteaza-te catre utilizarea acestor echipamente fitness, combina cu exercitiile pe mingea fitness, si bucura-te de rezultate.

Sursa imagine FitNish Media / Unsplash