Ce este un scuter cu motor?

de

Un scuter cu motor este un vehicul care functioneaza pe doua roti. Caracteristicile sale prin excelenta sunt cadrul sau cu trepte, care permite conducatorului sa se urce pe scaun, ca la bicicleta, si o podea plata pentru picioare. Scuterul este propulsat de un motor, iar sistemul de propulsie si motorul sunt de obicei atasate fie la puntea din spate, fie fixate sub scaunul vehiculului. De asemenea, de obicei, sub scaun sau sub forma de atasament la cadru se afla un fel de spatiu de depozitare.

Rotile pe care se deplaseaza scuterul cu motor masoara intre 20 si 28 cm (8 si 12 inci) in diametru. Acest lucru face ca motoscuterul sa fie metoda de transport preferata in zonele urbane din tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare, datorita costului redus de intretinere si usurintei de conducere. In comparatie cu motocicleta, scuterul este mai silentios, are mai putine restrictii legale si necesita relativ mai putina indemanare pentru a fi condus.

Un scuter cu motor

Primele scutere cu motor au fost fabricate la inceputul anilor 1900 si au fost dezvoltate ulterior pentru uz militar in SUA de catre Cushman, cu intentia de a ajuta parasutistii din Al Doilea Razboi Mondial (WWII) sa navigheze nestingheriti pe teren accidentat. Natura compacta si usoara a acestor vehicule terestre inovatoare a fost adaptata ulterior in Italia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial de catre producatorul Piaggo sub numele de Vespa, care a devenit rapid populara intr-o zona in care populatia avea nevoie de o forma de transport ieftina in orasul aglomerat. Timp de treizeci si cinci de ani, Vespa a dominat piata scuterelor ca prototip clasic, pana in anii 1980, cand pietele asiatice au inceput sa lanseze modele de scutere similare.

Pe langa aceste caracteristici mai avansate, scuterele moderne din gama superioara de preturi se lauda cu adaosuri tehnologice, de confort si estetice. De exemplu, cadrele au devenit mai rezistente si mai elegante, deoarece producatorii au favorizat cadrele din aluminiu turnat in detrimentul altor materiale, precum si motoare si sisteme de franare mai eficiente. Pentru a spori confortul pasagerului, pe modelele mai noi de scutere au fost gasite caracteristici complementare, inclusiv parbrize si manere incalzite. In plus, vehiculul ofera deja palatul pentru exprimarea gusturilor individuale, dupa cum o demonstreaza magazinele specializate in design personalizat pentru scuterul cu motor.

Pe langa tendinta de a avea mai multe structuri personalizabile pe scuter, o alta tendinta emergenta in curs de realizare este trecerea la motoare mai mari. Initial, variind intre 30-250 cmc pe un motor cu un singur cilindru, producatorii au dezvoltat maxi-scootere cu intentia de a satisface cererea pentru modele mai mari si mai puternice. Maxi-scooterele prezinta motoare de 250-850 cc si functioneaza cu transmisii complet automate.

Sper sa iti fi fost de ajutor aceste informații, iar daca cauți un magazin online cu piese scuter, iti recomandam  sa vizitezi unimotors.ro , un magazin online cu vechime si renume pe piața noastră ce îți oferă piese si accesorii – motociclete scutere / ATV

Fotografie de la Tim Gouw: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/vehicul-vintage-planta-plante-240222/