Cele mai bune aparate fitness pentru zona core

de

Muschii zonei core sunt importanti pentru aproape fiecare miscare pe care o faci, atat in viata de zi cu zi cat si in timpul antrenamentelor fitness. O zona core puternica sustine ceilalti muschi, ceea ce inseamna ca, cu cat muschii tai abdominali sunt mai puternici, cu atat mai puternici sunt ceilalti muschi. Muschii zonei core ne ajuta la stabilitate insa joaca un rol important si in mentinerea echilibrului si unei posturi corespunzatoare.

Desi majoritatea dintre noi cunoastem importanta unei zone core puternice, poate fi dificil sa iti dai seama care este cea mai eficienta modalitate de a o obtine. Integrarea aparatelor fitness in antrenamentele tale este o strategie foarte buna atunci cand vrei sa iti dezvolti si intaresti muschii din zona core. Insa nu poti sari pe orice aparat si sa speri ca vei avea o zona core mai puternica in cateva saptamani.

Iata care sunt cele mai bune aparate fitness pentru o zona core puternica (aparate pe care le poti achizitiona si pentru acasa!):

Bicicleta fitness

Bicicleta fitness poate sa iti lucreze direct muschii abdominali. Zona core iti stabilizeaza pelvisul si iti mentine soldurile drepte in sa. Pentru a-ti lucra cat mai bine muschii abdominali pe o bicicleta fitness, incordeaza-ti zona core si mentine-ti partea superioara a corpului stabila.

Bicicleta eliptica

Daca ai nevoie sa iti lucrezi zona core intr-un mod care sa nu iti impacteze negativ articulatiile, o bicicleta eliptica ar putea fi alegerea potrivita pentru tine. Pentru ca pare tipul de aparat pe care faci un workout usor, s-ar putea sa te intrebi daca bicicleta eliptica poate avea un efect semnificativ asupra muschilor din zona core. Ei bine, raspunsul este da! Pentru a-ti lucra cat mai bine muschii abdominali mentine spatele drept.

Aparatele multifunctionale

Un aparat multifunctional iti permite sa executi o varietate de exercitii, inclusiv pentru zona core. Cu un astfel de aparat poti sa indeplinesti multiple obiective de fitness, si este foarte convenabil daca nu ai loc acasa pentru mai multe aparate diferite.

Aparatul de vaslit

Aparatele de vaslit sunt renumite pentru faptul ca te ajuta sa iti intaresti muschii spatelui, insa sunt la fel de eficiente si pentru partea frontala a trunchiului tau. In timpul vaslitului pe acest aparat, spatele tau ar trebui sa fie drept, dar usor indoit spre spate, din solduri.

Banda de alergat

Fie ca alergi afara sau pe o banda de alergat (optiunea mai convenabila, ar spune multi), zona ta core te ajuta sa iti mentii postura potrivita si sa transferi forta fizica din zona superioara a corpului catre zona inferioara.

Daca te antrenezi pe banda de alergat si vrei sa iti lucrezi mai bine zona core, nu te sprijini pe manerele laterale ale benzii.

Bara de tractiuni

Vesti bune chiar si pentru cei care nu pot face (inca) tractiuni. Poti utiliza o bara de tractiuni si pentru a-ti sculpta abdomenul folosind exercitii precum ridicarile de picioare din atarnat si orice alte exercitii presupun atarnarea de la bara si incordarea zonei core.

Photo by Max Vakhtbovych: https://www.pexels.com/photo/home-gym-with-equipment-in-basement-7174396/