De ce sa achizitionati panouri LED in casa dumneavoastra?

de

Exista o diferenta mare intre acele panouri LED si cele economice, dar nu este intotdeauna clara pentru multi utilizatori ale acestora. Acestea aduc insa multe avantaje in gospodaria dumneavoastra.

 

Diferenta dintre panourile LED si cele clasice

Panourile LED ofera beneficii printre care se numara: confortul vizual si avantaje pentru sanatatea dumneavoastra.

Tehnologia LED are toate avatanjele cand vine vorba de o utilizare eficienta, sigura si economica. Lumina proiectata de aceste panouri atinge o intensitate maxima instantaneu, fara a avea un timp de incalzire dat si ofera o lumina care este placuta ochiului. De asemenea, becurile nu se incalzesc, nu contin mercur sau plumb, substante toxice sanatatii si a mediului si au un consum de energie redus semnificativ.

Mai mult, aceste panouri LED nu emit radiatii infrarosii si ultaviolete, nu produc caldura puternica si nu atrag insectele.

Avantajele achizitionarii unor panouri LED

Tehnologia LED, de care dispun aceste panouri poate fi considerata cea mai avansata, nu doar prin reducerea consumului de energie, care este de pana la 80% ci si prin urmatoarele avantaje pe care le ofera:

  • Aceste panouri LED pot avea diferite nuante de alb, de la o lumina alba rece la o lumina alba calda. Lumina alba rece este energizanta, stimuleaza aportul de concentrare si permite observarea detaliilor, fiind recomandata pentru spatii precum birouri, zonele de lucru, dar si in bai si holuri. Lumina alba calda, este placuta ochiului, fiind relaxanta si creeaza intimitate, motiv pentru care este recomandata in spatii cum ar fi livingul si dormitoarele;
  • Aceste panouri LED au o durata de viata mult mai mare decat in cazul celor clasice (incandescente) sau cu halogen, astfel pot fi inlocuite mult mai rar si reprezentand astfel, o investitie pe termen lung;
  • Multe panouri LED permit reglarea fluxului luminos si deci a intensitatii luminii, astfel poti face o trecere usoara si armonioasa, avand o lumina potrivita pentru citit sau alte activitati care necesita o expunere indelungata la lumina artificiala.

Unde pot fi folosite aceste sisteme de iluminat?

Acestea pot fi folosite in aplicatii casnice, cum ar fi pentru interior sau chiar pentru exterior, pe stalpii din gradina dumneavoastra.
Mai mult decat atat, tehnologia de care dispun aceste panouri LED este folosita tot mai des, pentru iluminatul architectural dar si pentru a aduce lumina de calitate in spatiile comerciale cum ari fi mall-uri sau in spitale si birouri, unde este nevoie de lumina in permanenta.

Analizand toate avantajele de mai sus, este clar ca aceste sisteme de iluminat performante sunt o investitie eficienta pe termen lung!