De ce specialistii recomanda cornier aluminiu pentru constructii?

de

Ce este acest material numit cornier aluminiu?

Tipul de cornier aluminiu este un material de constructii utilizat de specialisti intr-o varietate mare de domenii si aplicatii, datorita unor doua avantaje foarte importante pe care le ofera si anume: se prelucreaza foarte bine si are o durata lunga de viata.

Astfel, specialistii aleg sa utilizeze cornier aluminiu in domenii variate, precum cel de constructii, publicitate, mobila, design atat interior, cat si exterior, confectii metalice si asa mai departe.

Cornierul aluminiu face parte cumva din categoria celor clasice si cunoscute, insa diferenta dintre acestea o face materia prima din care este acesta realizat, si anume aluminiul. Datorita faptului ca este realizat dintr-un alt tip de materie prima acest material beneficiaza o serie de proprietati specifice pe care le preia de la materia prima.

cornier aluminiu

Principalele caracteristici

Datorita caracteristicilor de care da dovada acest tip de cornier a ajuns sa fie foarte des utilizat in cadrul diverselor proiecte. Acest material este adesea recomandat de catre specialistii domeniu. Astfel ca daca ai un proiect in cadrul caruia stii ca ai nevoie de genul acesta de material nu ezita sa apelezi la acesta.

Acest tip de cornier aluminiu are o serie de proprietati specifice, dar si unele asemanatoare cu cele ale tipului clasic realizat din alt tip materie prima.

Forma – Forma acestuia este dreptunghiulara, fiind alcatuit din doua laturi egale sau inegale intre ele ca latime. Aceste laturi sunt asezate perpendicular una peste cealalta astfel incat sa faca un unghi de 90 de grade.

Greutatea – Un cornier aluminiu are, de asemenea, si o greutate mai mica in comparatie cu tipul clasic, greutate ce se datoreaza aluminiului din care este acesta realizat si care este mai usor decat otelul. Practic, aceasta greutate redusa se transforma in doua avantaje foarte importante, adica intr-un transport facil, dar si o manevrabilitate pe masura.

In plus, aspectul estetic al acestui tip de material este mai placut in comparatie cu tipul clasic.

Specialistii in constructii si nu numai aleg sa utilizez cornier aluminiu de la magazinul online Mesteru Manole, deoarece  pe site se gasesc o gama variata de dimensiuni pentru acest material.

Fiind realizat din aluminiu, acest tip de cornier va rezista cu usurinta la coroziune. Inca un motiv pentru care sa il alegi in schimbul celui clasic.

Este un material foarte usor de sudat si, de asemenea, prezinta o maleabilitate crescuta.

Se poate folosi si la temperatura foarte scazute.