Periferice – HAMA Thunder V18 Vibration Racing Wheel

de

HAMA Thunder V18 Vibration, acest fantastic volan pentru jocurile video de tip racing este o alegere perfectă pentru cei care vor să simtă adrenalină în spatele unei sportive virtuale rulând la viteze amețitoare, motoarele urlând din toate încheieturile și acel gen de distracție, interzis în viața de zi cu zi la volanul mașinii tale reale, fiind pe masura.

Ce anume face, în primul rând, ca acest volan să fie atât de bun? Răspunsul la această întrebare e chiar simplu:

Este ușor de instalat

Il conectezi la USB și instalarea se face automat, dar, pentru a-l calibra și pentru a-i activa vibrațiile, el vine la pachet cu un mic CD ce conține driverele necesare;

Conține două tipuri de controale

Analog și Digital, ce te ajută să le adjustezi după tipul de gaming care te consacrează, două pedale cu o suprafață largă de contact atât pentru adulți cu picioarele lungi cât și pentru copii să le poată apăsa cu ușurință;

Volanul

Este complet acoperit cu cauciuc pentru o mai bună imitație a unui volan real și pentru a asigura că poți menține o manevrabilitate bună pe perioada jocului, în timp ce padele (cele două ”manete” din stânga, respectiv dreapta volanului) te ajută să schimbi ușor și rapid treptele de viteză fără scurte întârzieri ce ți-ar putea afecta timpul turului.

Motorașele

Pentru vibrație au fost făcute în așa fel încât să redea din joc până și cel mai mic detaliu, cum ar fi urcatul pe bordură cu mașina, motorul turând la rotații limită plus multe alte detalii care te fac să te simți ca și cum ai conduce o mașină reală.

Cele 12 butoane

Și un pad digital cu 8 direcții de mișcare te ajută să-ți poți seta toate butoanele necesare pentru vehiculul tău în așa fel încât să nu rămână aproape niciun detaliu nefolosit.

Dar pe cât de mult am lăudat noi acest produs, trebuie ținut cont, ca oricare alt produs, și de faptul că are și părțile lui mai puțin plăcute:

Primul lucru

Despre care vom vorbi aici sunt ventuzele. Cu toții știm că ventuzele sunt piese slabe de prindere și care, la un moment dat, se vor strica și nu se vor mai lipi prea bine de suprafețe. Cu toate acestea, nici când sunt bune, nu se lipesc de toate tipurile de suprafețe.

Al doilea lucru

Îți dă senzația că este totuși un volan foarte ieftin ce nu va rezista foarte mult, dar îngrijit cum trebuie și un stil bun de a umbla cu el, acest produs va ține foarte mult ca și calitate dar și durată.

În concluzie: Hama V18 Racing Wheel este un produs foarte bun, redă o senzație de condus ca și cum te-ai afla (dacă nu în totalitate, măcar 70%) la volanul unei mașini reale, acoperă aproape toate detaliile.

Ce aș mai adăuga la el: un schimbător semi-automat separat n-ar fi fost rău.

Ce notă merită: Un 8,5 după părerea mea, ar fi de ajuns.