Secretele unui styling profesionist

de

Cauți un styling ca la salon și un look profesionist pentru părul tău? Samponul profesional ti-ar putea fi de ajutor.

Fie că ai părul scurt sau lung, vopsit sau nevopsit, alegerea șamponului trebuie să fie o decizie îndelungată și bazată pe nevoile fiecărui individ. Nu te poți baza, ca în alte cazuri, pe faptul că prietenei tale îi priește șamponul x. Este foarte important să găsești și să folosești șamponul care ți se potrivește, astfel părul tău va arăta sănătos și va atrage toate privirile.

Dincolo de legende și supersitii, părul așa cum am mai spus este un element de bază al imaginii noastre. Dacă părul este îngrijit, sănătos și frumos, atunci imaginea noastră este una favorabilă. Este însă destul de greu să ne menținem părul sănătos și frumos și din cauza multitudinii de factori nocivi.

Factori nocivi sănătății părului

Supus la diverse agresiuni, părul ajunge să se degradeze, pierzând o parte din aminoacizii esenţiali. Rezultatul: un păr slab, tern, lipsit de strălucire sau vitalitate şi dificil de coafat. Factorii care pot afecta sănătatea părului dumneavoastră pot fi de două feluri: mecanici și chimici.Factorii mecanici agresează părul, producându-i leziuni, în timp ce factorii chimici acţionează prin schimbarea structurii chimice a părului. De obicei, din prima categorie fac parte factorii umani, cum ar fi: pieptănarea excesivă, pieptănarea greşită, ruperea cauzată de diversele accesorii etc.

La lista factorilor mecanici cu efect nociv şi dăunător asupra firului de păr, putem menţiona şi jetul prea puternic de aer al uscătoarelor de păr sau căldura prea ridicată a plăcilor de întins părul şi a ondulatoarelor. Bentiţele, clamele, utilizarea neadecvată a bigudiurilor, ticul de a trage încontinuu de păr, agrafele prea strâns fixate etc. sunt, toate, cauze care pot duce la distrugerea sănătăţii părului.

Printre agresiunile chimice, se numără vopsitul excesiv, neîntrebuinţarea corectă a vopselelor sau coafarea „permanent” etc. Atunci când observi că părul tău îşi pierde din strălucire, vitalitate şi dă semne de „oboseală”, cel mai bine ar fi să îl laşi puţin să respire şi să reintre în ciclul său normal de evoluţie.

Șamponul professional

Pe lângă beneficiile unui șampon rudimentar,acelea de a curăța scalpul de sebum și de a-l menține hidratat, șamponul professional acționează mult mai în profunzime, are o mulțime de beneficii la nivelul chimic al scalpului și se adaptează ușor oricărui tip de păr în sensul în care există o gamă foarte largă de produse, clasificate după nevoile dumneavoastră. Astfel puteți alege produsul cel mai potrivit pentru tipul necesitatății dumneavoastră.

Pe BeautyOneShop.ro găsiți de la șampon cu caviar și șampon cu efect energizant la șampon pentru fiecare culoare de păr, șampon pentru tipuri de păr- drept, ondulat, etc, dar și foarte bine nișat pe cele mai des întâlnite probleme ale scalpului, ale podoabei capilare în general.

De asemenea, dintre șampoanele profesionale puteți alege și șampoane organice (bio), Fara SLS, Propilene, Glicol, Parabeni sau Phtalate, fara parfumuri artificiale sau sintetice.

Fă pasul de la șamponul obișnuit la unul professional și vei simți diferența!