Siguranta e o prioritate cu trape de fum

de

Incendiile sunt dupa cum bine se stie evenimente neprevazute, care pot cauza diverse pagube atat in randul bunurilor oamenilor cat si in randul vietilor omenesti, astfel ca in numeroase cladiri veti regasi trape de fum ca si una dintre modalitatile de prevenire si stingere a incendiilor.

De ce sunt trape de fum indicate in caz de incendiu

Fie ca vorbim despre o cladire care deserveste scopului de locuinta proprie, sau vorbim de o cladire comerciala poate, chiar si de un spatiu de birouri, din ce in ce mai multe persoane se orienteaza spre utilizarea acestor trape de fum ca si un mijloc de prevenire si de stingere a incendiilor.

In acest sens, aceste trape de fum sunt montate de regula pe tavan si ele se deschid in momentul in care sesizeaza fumul si gazele nocive emise in cazul unui incendiu.

Aceste trape de fum vor fi de asemenea utile si pentru aerisire si totodata ele lasa si lumina naturala sa patrunda intr-o incapere, astfel ca avantajele oferite de acestea sunt multiple.

In cazul in care izbucneste un incendiu, este bine sa existe aceste trape de fum in incaperea respectiva, intrucat ele vor permite eliminarea fumului si a gazelor nocive ce rezulta in urma incendiului si astfel numarul victimelor poate fi semnificativ redus, la fel cum se vor reduce si pagubele materiale.

Reducerea pagubelor materiale si a victimelor in caz de incendiu

Este bine stiut ca de cele mai multe ori primele victime in caz de incendiu vor fi afectate de fumul gros ce rezulta din izbucnirea flacarilor si astfel cu ajutorul unor trape de fum putem sesiza cu usurinta ca fumul respectiv si noxele emise in timpul incendiului vor fi eliminate, iar in acest sens echipele de interventie vor avea mai mult timp la dispozitie pentru a interveni si a diminua considerabil sau reduce total numarul de victime in caz de incendiu, la fel si pagubele materiale.

Deci prin instalarea de trape de fum putem spune cu usurinta ca siguranta va fi pusa pe un loc mai prioritar atat in cazul unor cladiri de birouri, cat si a unor spatii comerciale, locuinte si asa mai departe.

Tot mai multe persoane apeleaza la aceste trape de fum ca si masura suplimentara de siguranta in caz de incendiu, iar oferta este una mai mult decat vasta, intrucat pericolul de intoxicare in cazul izbucnirii unui incendiu si a neexistentei acestor trape de fum este unul real si mult nedorit.

Un alt avantaj al acestor trape de fum cu Www.ignifugare.eu dupa cum am mentionat este si acela ca ele vor permite patrunderea in incapere a luminii naturale, fapt ce se poate dovedi a fi foarte util si foarte benefic, iar in unele cazuri aceste trape de fum se folosesc si ca modalitate de aerisire suplimentara.

Indiferent de unde veti hotari sa achizitionati trape de fum si in ce spatiu veti dori sa le utilizati, acestea va vor aduce cu siguranta o serie de avantaje pe langa cele enumerate mai sus si in plus, veti avea mereu un plus de siguranta cu montarea de trape de fum.