Torturi de nuntă de la cofetării din Iași

de

V-ați hotărât să faceți pasul cel mare și acum aveți de organizat o adevărată petrecere. Începând de la stabilirea invitaților, alegerea nașilor, rezervarea restaurantului, programarea la starea civilă, alegerea unei biserici, alegerea verighetelor, până la stabilirea meniului, alegerea și arvunirea unei formații și a unui fotograf, fiecare operațiune necesită atenție, răbdare și, cel mai important, timp.

Vrei să te asiguri că totul va ieși perfect la petrecerea vieții tale! Este însă un aspect pe care aș dori să îl detaliez, deoarece eu personal îl consider cel mai așteptat moment al unei nunți, și acesta este tortul de nuntă! Prezentarea tortului de nuntă este singurul moment la care absolut toată lumea din sală vine mai aproape, pregătește aparatul foto sau camera video și nu se mai satură să-l admire!

Acest comportament poate fi datorat faptului că oricărei persoane îi plac dulciurile, sau poate că lumea așteaptă cu nerăbdare să vadă un design deosebit, sau poate sunt nerăbdători să vadă atmosfera în care este prezentat. Indiferent de motivele pentru care toată lumea se înghesuie în jurul tortului, este cel mai important moment și trebuie să știi cum să alegi cofetăria care realizează cele mai bune torturi de nuntă din Iași.

Vei găsi o multitudine de cofetarii care îți pot realiza acest tort, însă vrei să te asiguri că alegi cofetăria cea mai potrivită, și poți face o alegere preliminară după anumite aspecte. Mai întâi, nu îți recomand să te uiți după preț. Un preț mic înseamnă un decor sărăcăcios, materii prime de o calitate mai slabă și lipsa unei garanții în ceea ce privește respectarea standardelor de igienă.

Poți începe prin a-ți întreba cunoscuții care au avut nuntă în ultimii doi ani. Nu te interesează păreri vechi de 5 – 7 ani, deoarece în acest interval de timp se pot schimba foarte multe, iar tu ai nevoie de informații de actualitate. Vezi ce cofetarii îți sunt recomandate, citește review-uri și pe internet, apoi redu lista la maxim cinci.

Mergi personal la fiecare cofetărie din Iași (din cele cinci) și servește o prăjitură, dacă se poate aceeași prăjitură la fiecare cofetărie, și stabilește o departajare: vezi unde ai mâncat cea mai bună prăjitură, în ce cofetărie a fost cel mai curat, ce cofetărie avea cele mai aspectuoase prăjituri, etc.

Urmează o a doua vizită la toate cele cinci cofetarii, vizită la care vei cere să vezi portofoliul lor de torturi de nuntă, precum și prețurile practicate. Discută cu reprezentatul fiecărei cofetarii și vezi ce îți recomandă pentru nunta ta, ce tort s-ar potrivi cel mai bine. În acest moment ești probabil pregătit(a) să alegi cofetăria pe care o vei însărcina cu prepararea tortului de nuntă.

Este extrem de important să asculți de sfaturile cofetarilor, ei știu cel mai bine toate problemele care ar putea apărea, dar știu și tendințele prezente, care sunt cele mai bune combinații de arome și culori, precum și tipul de tort care le iese cel mai bine. Pentru că, da, până și cea mai bună și celebră cofetărie din Iași are anumite torturi care nu sunt foarte reușite. Așa cum nu există om perfect, nu vei găsi nici cofetăria perfectă!

Casă de piatră!