Cum mobilam salonul in stil country?

de

Sunt foarte multi cei care prefera sa-si amenajeze propriile apartamente alegand un stil foarte precis pentru a se simti in largul lor dupa o zi grea. Casa de fapt, este cuibul in care fiecare din noi ne refugiem pentru a ne odihni si relaxa dupa aventurile cotidiene mai mult sau mai putin stresante.

Pentru a crea un ambient primitor, functional, practic si pe gustul nostru, astfel incat sa reflecte in fiecare detaliu personalitatea noastra, faza mobilarii este fundamentala. Indiferent ca este un mobilier clasic, oriental sau nordic, ceea ce conteaza este ca resedinta noastra sa fie locul unde corpul si mintea noastra sa se poata relaxa, chiar si prin placerea de a vedea in jur obiecte pe gustul nostru, care se aseamana noua, care ne reprezinta intru totul.

Pentru cei care au norocul sa traiasca in mijlocul naturii, dar si pentru cei care traiesc in oras dar vor sa respire aerul de la tara, stilul country este ideal. In acest articol va vom da cateva sugestii despre cum sa mobilati salonul vostru in stilul country.

Pentru inceput, asigurati-va de faptul ca puteti apela la o firma ce produce mobilier la comanda cu acest specific dar si de posibilitatea achizitionarii de tapet cu motive florale, stofe specifice etc.

Trebuie sa precizam ca termenul de „country”se refera tocmai la zona rurala; va fi deci usor sa ne imaginam materialele si culorile cu care este bine sa amenajam salonul. Incepem, deci de la materiale, unde lemnul ocupa locul fruntas. Mai mult sau mai putin inchis la culoare, brut sau neted, factorul cel mai important este sa creeze ochiului efectul rustic. Un alt parametru fundamental pentru a reusi sa conferim mai bine acest efect, este linia mobilierului, care trebuie sa fie simpla, lipsita de rame greoaie sau de incrustatii speciale. Alegerea culorii mobilei este foarte importanta. Puteti varia diverse vopseluri pentru lemn, mai mult sau mai putin deschise, de la tonalitati de rosu, verde, galben pana la culorile neutre si clasice, dar si simpaticele mobile in doua culori.

Este fundamental pentru a intra in stilul country, ca in salon sa se gaseasca o piesa „forte”, care sa atraga din primul moment ochiul. Desi obiectele antice sunt pe cale de disparitie, este posibil inca sa gasiti in cate un magazin cu antichitati sau piete cu vechituri cate un corp de mobilier de pe vremea bunicilor. Daca nu sunteti chiar atat de norocosi sa gasiti ceea ce cautati, adresati-va unei firma specializate care poate sa reproduca un mobilier antic, la fel de bun ca si originalul.

Vitrinele sunt iar, specifice stilului country. In ele se pot adaposti obiecte tehnologice sau carti. Este important ca fiecare piesa de mobilier sa conduca la ideea de rustic. Perdelele pot fi cu motive florale si montate pe tije de fier forjat sau lemn.

Pentru pereti optati mai bine pentru culorile pastelate sau chiar pentru tapet, dar evitati cu orice chip sa ii lasati albe.

Alte articole interesante pe acesta tema: 

Totul despre mobila din pal

Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobila?