Google Glass – Ochelarii viitorului

de

Probabil o mare parte din voi a auzit de Google Glass. Este vorba de o pereche de ochelari care are atașat un ecran mic pe una dintre lentile, care afișează informații exact ca un smartphone sau o tabletă. Comunicarea cu sistemul de operare se face pe cale verbală. Lansarea oficială a fost făcută pe data de 15 mai 2014, iar prețul e de aproximativ 1000 de euro.

Google Glass a fost construit de Google X, departamentul companiei care este dedicat tehnologiei avansate precum ar fi și cele folosite pentru mașinile care se conduc singure.

Ce este atât de impresionant la Google Glass ?

Este mic. Este incredibil cum constructorii au reușit să îngrămădească atâta informație într-un spațiu atât de mic și totuși atât de rezistent. Google Glass are Bluetooth, Wi-Fi, GPS, boxe, cameră video, microfon, touchpad și un giroscop care detectează mișcarea capului. Pe lângă toate acestea avem și un mic ecran cam de mărimea unui deget unde ai toate informațiile necesare la îndemână.

Google Glass are și recunoaștere vocală, ceea ce face totul mult mai interesant. Microfonul incorporat, alături de aplicația Google Now te conectează direct la motoarele de căutare. Acesta se activează spunând „Okay Glass”, iar apoi se dă o comandă sau se pune o întrebare. Dacă îți miști capul obții același rezultat. Poți să faci poze sau să înregistrezi o filmare doar spunând comanda cu voce tare. În partea dreaptă se afla touchpad-ul pe care dacă îl atingi iți selectezi opțiunea.
[envira-gallery id=”28258″]

Utilizatorii de Google Glass pot acum să captureze momentele din viața lor fără a mai fi obligați să țină o cameră de filmat în mână. De exemplu dacă vreau să fac o poză în momentul acesta tot ce trebuie să spun este: „Fă o poză”, fără a face nimic altceva. Posibilitățile sunt nelimitate. La fel se poate face și cu înregistrările video. Calitatea imaginii se poate compara cu cea a unei camere DSLR.

Faptul ca Google Glass are incorporat un cip GPS înseamnă ca te vei putea folosi de acesta pentru navigare, fie ca e vorba de banalul plimbat prin oraș sau e vorba de o călătorie cu mașina dintr-un oraș în altul.

Ceea ce mai e spectaculos la acest produs este posibilitatea de a converti informații vizuale capturate de către camera video și a le transforma în informații pe care le poți înțelege. Să ne imaginăm că suntem în Tokio în calitate de turiști și vedem pe stradă un suvenir care costa 20 de yeni japonezi. Automat cu camera Google Glass preluăm această informație și facem conversia valutară în lei sau euro să înțelegem exact care e prețul produsului. Putem transforma instant metrii în mile, să traducem cuvinte, propoziții scrise pe panouri sau orice altă informație de acest fel.

Din punct de vedere al tehnologiei folosite Google Glass este de departe cel mai avansat gadget existent pe piață la ora actuală. Totul este să ai banii necesari pentru a-l putea achiziționa.