5 sfaturi de baza pentru dezvoltare personala

de

Pentru reusita in cariera si in viata in general, este important sa ne dezvoltam continuu. Nu trebuie sa existe acel punct pe care sa il consideram ca fiind maximumul ascensiunii noastre. Trebuie sa ne propunem sa mergem tot mai sus, mereu.

In continuare am pregatit cateva sfaturi pentru dezvoltare personala:

  1. Imbunatateste-ti aptitudinile

Daca ai jucat vreodata jocuri pe calculator, sigur cunosti conceptul de “level up”. Acesta reprezinta ideea de a evolua folosindu-te de expetienta acumulata. De a deveni mai bun si mai puternic, de a-ti dezvolta calitatile si aptitudinile si de a le folosi in avantajul tau. Gandeste-te la ce calitati ti-ai putea imbunatati si nu ezita sa iti faci un plan de actiune.

 

  1. Fa-ti un manual al propriei vieti

Ca idee de baza, fa-ti propria carte cu intructiuni esentiale despre cum sa iti traiesti viata la maximum, in care sa iti scrii scopurile, valorile si lucrurile spre care tinzi. Exact ca un manual al propriei vieti.

  1. Scrie-i o scrisoare viitorului “tu”

Unde te vezi peste 5 ani? Vei fi la fel? Vei fi diferit? E fel de persoana vei fi? Scrie-i acelei persoane o scrisoare. Pentru inceput ai putea sa o faci pentru un an. Pune-o intr-un plic si sigileaza-l. Noteaza-ti in calendar ziua in care urmeaza sa deschizi scrisoarea, apoi poti incepe sa lucrezi la conturarea persoanei care vrei sa o citeasca.

 

  1. Iesi din zona de confort

Imbunatatirea reala apare dupa multa munca si dupa efort deosebit. A fi prea comozi nu ne ajuta sa crestem, ci ne face sa stagnam. Care e zona ta de confort? Te surprinzi deseori stand acolo? Iesi din rutina. Fa ceva diferit. Atunci cand te expui unui nou context, incepi automat sa cresti, prin simplul fapt ca inveti cum sa reactionezi in circumstante noi.

 

  1. Fa cuiva o provocare

Competitia este una din cele mai bune metode de a creste. Fixeaza o provocare (privind finantele, tehnici de vanzare, atingerea unui target, pierderea in greutate etc.) si concureaza cu cineva care ar fi interesat, apoi vedeti care din voi atinge primul scopul. Pe parcurs, veti acumula mai multe beneficii decat ati fi facut-o separat.