Tractariauto.co.ro – sfaturi de la experti

de

Pentru ca inca mai avem parte de canicula, este indicat sa luam in calcul cateva metode usoare de prevenire a deteriorarii masinii, datorata temperaturilor ridicate. Caldura excesiva poate duce la multe stricaciuni ale masinii si e posibil ca la finalul verii sa facem investitii considerabile in masina. Am luat legatura cu specialistii de la firma de tractari auto tractariauto.co.ro si am identificat impreuna cu ei cele mai bune metode pentru a ne proteja  masina pe timp de canicula.

  • Parcare la umbra

Este important ca atunci cand parcam sa alegem un loc foarte bune de parcare si cel mai bine ar fi sa il alegem si la umbra. Uneori, din dorinta de a nu pierde timp cu alegerea unui loc de parcare, alegem sa lasam masina oriunde. De obicei in orasele mari, locurile de parcare nu prea exista, de aceea de multe ori nu prea mai conteaza unde lasi masina. Foarte gresit. In perioadele de canicula, o masina parcata la soare poate genera o temperatura care va degrada componentele de plastic, tapiteria, bordul si chiar si volanul. Vom suporta cu greu temperatura atunci cand ne vom lucra in masina, asa ca incercati mereu sa parcati masina la umbra pentru a va progeja si pe dumneavoastra si masina in acelasi timp.

  • Verificati mereu masina

In perioadele de temperatura extrema, calda sau rece, este important sa verificam bateria pentru ca durata de viata poate sa scada considerabil si ne putem trezi cu masina stricata si sa apelam la serviciile unei firme de tractari auto cum ar fi cea de pe acest link https://tractariauto.co.ro/

Pe perioada verii trebuie sa verificati si presiunea anvelopelor. La temperaturi extreme ele se pot supraincalzi si astfel presiunea este influentata. De asemenea, este indicat sa verificati constant lichidele masinii. Uleiul de motor trebuie sa aiba intotdeauna nivel optim pentru ca masina sa functioneze normal. Completati mereu si lichidul de parbriz si aplicati in interior produse protectoare pentru bord.

  • Folositi aerul conditionat

Multi soferi evita sa foloseasca aerul conditionat din dorinta de a economisi carburant. Aerul conditionat solicita motorul, dar folosit eficient nu duce la un consum de combustibil exagerat de mare. In perioadele caniculare, inainte de a porni la drum, aerisiti masina. Apoi porniti aerul conditionat la prima treapta pentru a da timp instalatiei sa isi faca mersul. Daca porniti din prima la treapta inalta, aerul nu are timp sa se raceasca. Incercati sa obtineti o temperatura optima, sa nu raciti excesiv interiorul masinii pentru a crea un soc de temperatura.

Daca aveti posibilitatea de a alege cand sa plecati la drum, alegeti dimineata sau seara cand temperaturile sunt mai racoroase. De asemenea, conduceti prudent pentru ca asfaltul incins determina anvelopele sa isi piarda aderenta.