Asigurări cu acumulare

de

În ultima perioadă românii au început să își dea seama de importanța de a avea asigurare, fie ca e ea de viață, de bunuri, de locuință etc. Ceea ce e interesant în ultima perioadă este că asiguratorii au început sa customizeze aceste pachete în diferite moduri, în funcție de nevoile clienților.

Există mai multe tipuri de asigurări, evident. O parte din ele se axează destul de mult efectiv pe nivelul de asigurare a bunului. Ce înseamnă asta? De exemplu dacă îmi fac o asigurare de viață și de accident, aceasta va acoperi de obicei evenimente neplăcute cum ar fi un accident în care mi-am rupt piciorul. Asiguratorul automat ma va plăți pentru acest accident. Îmi va acoperi în totalitate costurile de spitalizare și îmi va și da o sumă suplimentară pentru alte costuri pe care aș putea să trebuiască să le suport. Aceste asigurări sunt destul de “scumpe” și practic nu se acumulează în niciun fel.

Un al doilea tip de asigurare este cel dus la cealaltă extremă, astfel încât aproape că nu mai vorbim de o asigurare ci de un depozit, care include și o mică asigurare. Astfel de pachete găsim de obicei la bănci. Multe din produsele de depozit la termen sau fonduri de investiții au incluse și asigurări de viață. De obicei asigurările de viață în acest caz se rezumă strict la deces sau la invaliditate totală. Pe de altă parte însă, aici câștigăm dobândă, care depinde de moneda în care e făcut depozitul, de perioadă, de tip etc.

În ultimii ani însă, companiile de asigurare au început să își adapteze produsele în funcție de necesitățile clienților și a pieței românești. Astfel au apărut așa zisele „asigurări cu acumulare”. Ce înseamnă asta? Ei bine, acest produs este un fel de combinație a celor doua de mai sus. Clientul beneficiază atât de partea de asigurare cât și de partea de dobândă.

În principiu, acest tip de produs oferă o gamă rezonabilă de incidente acoperite de asigurare dar și o dobândă atrăgătoare. Ca și cifre nu putem discuta concret deoarece acestea se schimba frecvent. Ceea ce e important însă e faptul că clientul poate să opteze pentru un produs mai înclinat înspre partea de asigurare sau înspre partea de depozit. Totul este la alegerea clientului.

Evident că există foarte mule companii de asigurare. Căutarea și găsirea unui produs care să vă satisfacă nevoile depinde doar de dumneavoastră. Ceea ce eu vă recomand este să vă consultați cu un prieten sau o cunoștință care lucrează în domeniu, înainte de a semna vreun contract.