Banda Alux Saint Gobain

de

O metoda extrem de buna si practica in protejarea colturilor in locul clasicei plase din fibra de sticla poate fi banda Alux de la Saint Gobain. Site-ul Materiale Dacon comercializeaza acest produs de marca renumita, Saint Gobain, intr-o gama variata, respectiv banda pentru protejarea colturilor si etansare s.a..

Noi ne vom concentra astazi pe modelul destinat protejarii colturilor. Este un produs revolutionar extrem de rezistent caci prezinta o portiune de tabla zincata montata pe hartie armata destinata atat spatiilor interioare cat si celor exterioare.

De asemenea, poate fi utilizata pe colturi cu diferite tipuri de unghiuri – ascutite, drepte sau obtuze, fiind un produs maleabil si usor de aplicat. In general, cat si pe site-ul Materiale Dacon este prezentat sub forma unei role de 30 ml.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca acest produs este cel mai adesea utilizat pentru lucrarile de gips-carton. Modul de montare este mult mai usor iar timpul de lucru este considerabil redus. Insa, trebuie sa stii ca trebuie sa pregatesti materiale pe baza de ipsos.

Inainte de a te apuca de lucru masoara zona pe care vrei sa aplici aceasta banda, taie si aplica pe colt avand grija sa ai stratul metalic in interior iar lateralele sa imbrace frumos coltul in cazul in care lucrezi pe unghi ascutit.

Preseaza usor si netezeste cu un spaclu pentru o suprafata perfect neteda si pentru a elimina pungile de aer. Inainte de a aplica stratul de ipsos asigura-te ca ai montat banda corect pentru a evita neplacutele cojiri sau umflaturi.

Odata montata banda pregateste material de acoperire. Poti da direct un strat de finisare sau poti da doua straturi. Important este ca la final, dupa uscarea stratului de finisare sa smirgheluiesti pentru a avea o suprafata neteda si gata pregatita pentru vopsea.

Lucrurile se fac mult mai usor cand ai materialele si ustensilele potrivite. Asadar, spor la lucru!