Beneficiile energiei solare

de

├Än ultimii ani, costul unui sistem de energie solar─â s-a redus ├«n mod semnificativ. Acest lucru a avut un impact pozitiv asupra consumatorilor finali, deoarece tot mai mul╚Ťi dintre ei au putut s─â-╚Öi achizi╚Ťioneze un astfel de sistem ce poate fi utilizat ├«n diverse scopuri, de la ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei, p├ón─â la ├«nc─âlzirea apei reci.

├Än acest articol v─â vor fi prezentate beneficiile energiei solare, regenerabil─â, ├«n compara╚Ťie cu cea tradi╚Ťional─â, neregenerabil─â.

1. Surs─â de energie regenerabil─â

Evident, primul avantaj pe care energia solar─â ├«l are fa╚Ť─â de celelalte tipuri de energie (ob╚Ťinute din c─ârbune, petrol sau gaz), este acela c─â ea se poate regenera. Soarele reprezint─â o surs─â constant─â de energie ╚Öi, cel pu╚Ťin teoretic, nu ar trebui s─â ne facem griji pentru faptul c─â el se va putea vreodata stinge.

Soarele trimite cea mai mult─â energie c─âtre planeta noastr─â. Conform unui studiu f─âcut de Departamentul pentru Energie din SUA, noi beneficiem de aproximativ 173000 terawatti de energie solar─â ├«n mod continuu. Aceast─â cantitate dep─â╚Öe╚Öte cu mult nevoia noastr─â, ca civiliza╚Ťie, de energie electric─â.

2. Nu poluează mediul înconjurător

C─ârbunele, petrolul ╚Öi gazul sunt ni╚Öte mari poluatori ai mediului atunci c├ónd sunt ar╚Öi pentru a se ob╚Ťine energie din ei. ├Än schimb, panourile solare utilizate la captarea energiei solare nu polueaz─â cu nimic mediul ├«nconjur─âtor, deoarece ele nu elibereaz─â ├«n atmosfer─â nici un fel de compu╚Öi sau substan╚Ťe ce pot d─âuna aerului, apei sau faunei.

Pentru instalarea lor nu este nevoie de procese complicate care, la rândul lor, pot polua mediul. Panourile se instalează la sol sau pe acoperișul unei case foarte repede și foarte simplu.

3. Reducerea facturii la energie electric─â

Proprietarii de locuin╚Ťe ├«ncep s─â fie atra╚Öi de energia solar─â, deoarece ╚Ötiu c─â aceasta le poate reduce consumul de energie electric─â, mic╚Öor├óndu-le facturile cu p├ón─â la 90%. Asta ├«nseamn─â c─â, ├«n final, investi╚Ťia f─âcut─â ├«ntr-un sistem de panouri solare pentru cas─â, se va amortiza.

4. Acordarea de stimulente de la stat

├Än anumite cazuri (dac─â nu chiar ├«n toate), proprietarii de locuin╚Ťe pot primi anumite stimulente, beneficii sau reduceri de taxe de la stat dac─â sunt dispu╚Öi s─â treaca la energia solar─â. De asemenea, multe dintre firmele care produc ╚Öi comercializeaz─â sisteme de captare ╚Öi distribuire a energie solare pot acorda, la r├óndul lor, reduceri sau discounturi pentru achizi╚Ťionarea ╚Öi instalarea de panouri fotovoltaice de la ei.

A╚Öadar, energia solar─â are beneficii at├ót pentru mediul ├«nconjur─âtor, c├ót ╚Öi pentru buzunarul vostru. Ea ajut─â la men╚Ťinerea unui mediu mai curat ╚Öi mai s─ân─âtos, iar reducerile costurilor facturilor la energie electric─â v─â pot ajuta s─â r─âm├óne╚Ťi cu mai mul╚Ťi bani ├«n m├ón─â la finalul lunii!