Beneficiile energiei solare

de

În ultimii ani, costul unui sistem de energie solară s-a redus în mod semnificativ. Acest lucru a avut un impact pozitiv asupra consumatorilor finali, deoarece tot mai mulți dintre ei au putut să-și achiziționeze un astfel de sistem ce poate fi utilizat în diverse scopuri, de la încălzirea locuinței, până la încălzirea apei reci.

În acest articol vă vor fi prezentate beneficiile energiei solare, regenerabilă, în comparație cu cea tradițională, neregenerabilă.

1. Sursă de energie regenerabilă

Evident, primul avantaj pe care energia solară îl are față de celelalte tipuri de energie (obținute din cărbune, petrol sau gaz), este acela că ea se poate regenera. Soarele reprezintă o sursă constantă de energie și, cel puțin teoretic, nu ar trebui să ne facem griji pentru faptul că el se va putea vreodata stinge.

Soarele trimite cea mai multă energie către planeta noastră. Conform unui studiu făcut de Departamentul pentru Energie din SUA, noi beneficiem de aproximativ 173000 terawatti de energie solară în mod continuu. Această cantitate depășește cu mult nevoia noastră, ca civilizație, de energie electrică.

2. Nu poluează mediul înconjurător

Cărbunele, petrolul și gazul sunt niște mari poluatori ai mediului atunci când sunt arși pentru a se obține energie din ei. În schimb, panourile solare utilizate la captarea energiei solare nu poluează cu nimic mediul înconjurător, deoarece ele nu eliberează în atmosferă nici un fel de compuși sau substanțe ce pot dăuna aerului, apei sau faunei.

Pentru instalarea lor nu este nevoie de procese complicate care, la rândul lor, pot polua mediul. Panourile se instalează la sol sau pe acoperișul unei case foarte repede și foarte simplu.

3. Reducerea facturii la energie electrică

Proprietarii de locuințe încep să fie atrași de energia solară, deoarece știu că aceasta le poate reduce consumul de energie electrică, micșorându-le facturile cu până la 90%. Asta înseamnă că, în final, investiția făcută într-un sistem de panouri solare pentru casă, se va amortiza.

4. Acordarea de stimulente de la stat

În anumite cazuri (dacă nu chiar în toate), proprietarii de locuințe pot primi anumite stimulente, beneficii sau reduceri de taxe de la stat dacă sunt dispuși să treaca la energia solară. De asemenea, multe dintre firmele care produc și comercializează sisteme de captare și distribuire a energie solare pot acorda, la rândul lor, reduceri sau discounturi pentru achiziționarea și instalarea de panouri fotovoltaice de la ei.

Așadar, energia solară are beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru buzunarul vostru. Ea ajută la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos, iar reducerile costurilor facturilor la energie electrică vă pot ajuta să rămâneți cu mai mulți bani în mână la finalul lunii!