Când este timpul sa apelați la un consultant de afaceri

de

Când este timpul potrivit pentru a cere sfaturi și susținere în afaceri? Fie că vă gândiți la începerea unei noi afaceri, că sunteți deja proprietarii unui start-up, fie că urmează să lansați un produs nou sau, pur și simplu, doriți să fiți ajutați pentru descoperirea unor noi metode de îmbunătățire a eficienței și a eficacității, timpul cel mai bun pentru a cere sfaturi unui consultant de afaceri este chiar acum!

Iată care sunt cele 5 întrebări cel mai des întâlnite pe care, probabil, și voi vi le-ați spus și care au nevoie de intervenția unui consultant de afaceri pentru a primi un răspuns concret!

1. Acum este momentul potrivit pentru a porni o afacere? Care este cel mai bun mod prin care pot fonda o afacere care să aibă succes pe viitor? Ce pot face pentru a minimiza riscurile și pentru a maximiza șansele de reușită?

Faza fondării unei afaceri este, în același timp, și motiv de entuziasmare, dar și o etapă din viața unei persoane care îi dă fiori reci pe șira spinării acesteia. Cel mai potrivit moment în care se poate cere sfatul unui consultant de afaceri cu privire la nenumăratele aspecte implicate în pornirea și administrarea afacerii este chiar acum. Dacă ați ales consultantul cel mai bun, cel mai profesionist, atunci el vă va putea ajuta fără probleme, deoarece a mai trecut prin astfel de experiențe și știe exact cum să lucreze cu un plan de afaceri, de ce resurse are nevoie afacerea și știe cum o poate ajuta să se dezvolte pe viitor.

2. Ce pot face pentru a-mi face afacerea pe care o dețin mai profitabilă? Cum pot folosi cel mai bine timpul și resursele de care dispun pentru a lua un avânt și mai mare?

Odată trecuți de fază inițială de start-up, un consultant de afaceri bun poate identifica punctele puternice ale acesteia, precum și cele care au nevoie a fi întărite. Ce a funcționat, ce nu, cum puteți să îmbunătățiți situația în care vă aflați și cum puteți minimiza riscurile viitoare? Prin discuția cu un consultant, în această fază a afacerii voastre, puteți primi sfaturi corecte care vă pot asigura că veți face numai investiții bune în resursele de care aveți nevoie și că vă veți minimiza și riscurile.

3. De ce strategiile mele de marketing nu funcționează eficient? De ce venitul și profitabilitatea firmei sunt scăzute? Ce pot face pentru a îmbunătăți procesul și produsele pe care le am?

Un consultant de afaceri are, adesea, experiență în mai multe industrii și modele de afaceri și va putea să vă ofere o opinie concretă și profesionistă cu privire la ce anume vă ține pe loc și nu vă permite să mergeți mai departe. Multe din procesele pe care el vi le va arăta și prin care vă va ghida vă vor oferi claritatea și încrederea de care aveți nevoie pentru a vă duce afacerea de la stagnare la creștere imediată.

4. Cum de am ajuns aici? Nu aveam idee că deținerea unei afaceri se va dovedi a fi atât de complicată. Cum fac să păstrez un echilibru între afacere și viața personală?

Organizarea timpului și productivitatea sunt, de cele mai multe ori, două dintre cele mai mari provocări pe care le poate întâlni un antreprenor. Consultantul potrivit vă va putea oferi sfaturi și va putea identifica imediat care sunt punctele voastre forte, ajutându-vă să le maximizați pe acestea. De fiecare dată când vă întrebați cum ați ajuns într-o anumită situație și nu știți ce anume trebuie să faceți pentru a ieși la liman, cereți părerea unui consultant.

De cele mai multe ori, voi singuri nu veți putea remarca anumite detalii. De aceea, perspectiva este extrem de importantă în succesul în afaceri și ea poate fi dobândită numai prin primirea unor sfaturi de la un profesionist care știe ce anume să vă spună. Orice consultant de afaceri de succes ar trebui să vă poată spune ce va adus în situația respectivă și de ce este nevoie pentru a ieși din ea.

5. Cum îmi pot sistematiza afacerea pentru a putea să mă bucur de mai mult timp liber? Cum poate funcționa afacerea mea mai eficient fără a fi nevoie de prezența mea acolo zi și noapte?

Sistemele de afaceri sunt un bun de preț pe care ar trebui să-l folosiți ca antreprenori. Fără sistemele potrivite, veți ajunge să vă epuizați personal și să duceți și afacerea pe o pantă descendentă către declin sau chiar faliment. Consultanții de afaceri vă pot ajuta cu delegări eficiente și cu implementarea sistemelor de care aveți nevoie. Cunoștințele vaste și experiența de care dă dovadă un consultant profesionist se pot dovedi critice în această fază a dezvoltării afacerii voastre.

Odată ce a fost pornită corect, o afacere care folosește sisteme eficiente va funcționa cu succes și de una singură.