Cum începi o afacere în domeniul cafelei

de

Dacă te-ai decis să intri în lumea aromată (și profitabilă!) a cafelei, află că ai făcut foarte bine. Această zonă are un profit imens în fiecare an, indiferent de țara de care vorbim și asta pentru că iubitorii de cafea sunt dispuși să cheltuie mai mult dect o fac de obicei, dacă primesc în schimb o cafea gourmet, de calitate.

Însă nu doar acest segment poate aduce un profit foarte bun, ci și cel al cafelei medii din punct de vedere calitativ. Cu toate acestea, având în vedere că piața este deja saturată de astfel de cafenele și coffee shop-uri, îți recomand să te orientezi către o nișă mai specială, ceva care să stârnească și mai mult interesul oamenilor.

De exemplu, poți bune bazele unei cafenele în care să servești doar cafea de cea mai bună calitate și sortimente din cele mai rare și exotice. Sau, dacă vrei ceva mai rapid, poți adopta și tu conceptul Coffe to go și să investești într-o mini rulotă sau un chioșc de la care să-i poți servi pe doritori rapid, cu cea mai proaspătă și aromată cafea.

Acest concept începe să aibă din ce în ce mai mulți adepți peste tot în țară, iar oamenii sunt tot mai deschiși la astfel de propuneri. Și cum să nu fie dacă un această abordare te duce cu gândul la viața intensă din Manhattan și New York? Cine nu ar vrea să se simtă măcar o dată ca un american ocupat și cu o carieră de invidiat?

Bun, lăsând luma și visele la o parte, ideea este că afacerile din domeniul cafelei pot fi extrem de profitabile, cu condiția să le abordezi în mod corespunzător. Iată ce ar trebui să știi, de exemplu, înainte de a porni pe un astfel de drum.

1. Analizează piața

Înainte de a investi o sumă mai mică sau mai mare de bani în afacerea visurilor tale, află dacă aceasta poate avea șanse de succes. În ce oraș vei deschide afacerea? Care este nivelul de trai din zonă și cât de mulți clienți au cafenelele sau shop-urile din împrejurimi.

Dacă piața este deja saturată sau dacă oamenii nu se înghesuie deloc să își cumpere cafea mai scumpă, dar de calitate, poate ar trebui să te reorientezi. Sau să mergi la risc. Reușita depinde, până la urmă, și de serviciile și produsele pe care le oferi, calitatea aparatelor de cafea, dar și de ambiția și perseverența ta.

2. Fă-ți un plan de afaceri

Niciodată nu este o idee bună să pleci la drum fără un plan, cu atât mai puțin în afaceri. Calculează exact cheltuielile pe care le ai de făcut și încearcă să prevezi ce profit vei realiza și în cât timp. Dacă nu știi exact cum să faci un astfel de plan (care este mult mai detaliat și mai stufos decât îți imaginezi), apelează la ajutorul unui profesionist.

În final, secretul unei afaceri de succes constă în originalitate și multă implicare, așa că știi ce ai de făcut.