Ce să faci dacă ţi-a căzut Ipad-ul în apă

de

iPad-ul este un dispozitiv destul de scump pentru mulți. De aceea, este foarte important ca el să fie manevrat cu grijă, pentru a nu fi avariat. Totuși, uneori, un astfel de eveniment nefericit are loc. Multe telefoane mobile, tablete, laptopuri etc. sunt scăpate în apă sau se varsă lichide peste ele, suferind avarii.

Adesea, și în cazul iPad-ului, ca și în cazul altor dispozitive electronice de acest fel, proprietarii lor se panichează foarte tare, neștiind ce să facă exact pentru a minimiza efectele pătrunderii apei în delicatele circuite electronice care compun un iPad. Vestea bună este că, dacă interveniți rapid după producerea evenimentului neplăcut și reușiți să eliminați, într-o anumită măsură, apa din tableta voastră, atunci riscul ca aceasta să sufere avarii majore va fi ceva mai mic.

În primul rând, nu încercați niciodată să porniți iPad-ul după ce l-ați scos din apă! Multe persoane fac greșeala de a șterge un pic tableta cu o cârpă și de a o porni pentru a vedea dacă funcționează bine, după ce au luat-o din apă. Aceasta este o mare greșeală, pentru că, deși carcasa exterioară și mufele au fost curățate de apă, lichidul nu a fost eliminat în totalitate din dispozitiv!

iPadul încă mai are apă în interior, apă care nu se va evapora decât după mai multe zile după ce tableta a fost lăsată la uscat la temperatura camerei.

Evitați, de asemenea, uscarea iPad-ului cu un uscător de păr. Căldură intensă degajată de acesta poate topi lipiturile circuitelor din interiorul tabletei, fapt ce va cauza alte complicații, pe lângă cele cauzate de apă. Aceasta este o greșeală des întâlnită la multă lume.

Oamenii cred că prin uscarea iPad-ului cu un foehn, apa se va evapora. Ei nu realizează faptul că temperatura ridicată a uscătorului de păr poate produce avarii circuitelor interne ale tabletei. Dacă doriți să evacuați mai bine apa din iPad, puneți-l pe acesta în orez.

Au existat cazuri în care iPad-urile care au fost puse în orez și-au revenit spectaculos, deoarece orezul a absorbit foarte bine apa din ele!

Dacă ați încercat tot ce ați putut, dar tot nu ați reușit să remediați problema, ultima soluție rămâne să duceți iPad-ul defect la un centru autorizat de reparații, fără întârziere!