Cum sa va tineti de obiectivele setate

de

Cum este posibil sa va simtiti incredibil de hotarate sa faceti ceva, iar a doua zi tot entuziasmul sa se evapore? Este o intrebare pe care o tot ridica oamenii de stiinta care studiaza comportamentul uman.

Ei au identificat patru factori cheie implicati in indeplinirea obiectivelor, iar acestia sunt:

Definiti-va angajamentul

Fiti cat mai concrete pentru a va putea imagina in mod real acele obiective indeplinite.

Utilizati un carnetel pentru acest lucru si celelalte exercitii sau creati o nota in telefon.

Scriind undeva ceea ce doriti sa obtineti si lasand textul undeva la vedere va veti motiva mai usor.

Specialistii recomanda sa va setati obiective pozitive. ,,Inserarea cuvantului nu in lista dumneavoastra de obiective ii va induce creierului sa nu faca ceva. Asadar, desi doriti doar sa va notati ca nu va doriti sa mai faceti ceva anume, faptul ca incepeti obiectivul cu o negatie, formeaza deja o comanda catre creier.” a declarat Toma, specialist in sociologie.

Automotivare

Completati o lista de lucruri, atat mari cat si mici, pe care le pretuiti si la care va puteti referi in cazul in care motivarea dumneavoastra incepe sa scada.

Daca de exemplu doriti sa faceti miscare, trebuie sa va ganditi serios la avantajele dobandite.

La fel si in cazul unui curs de formare ori obtinerea unui nou job. Observand lucrurile pozitive ale alegerilor pe care le luati, veti ajunge sa va apreciati cu adevarat.

 Controlati-va alegerile

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu se pot dedica la fel de mult cum ar dori ar fi ca sunt coplesiti de alte optiuni. Pentru a pastra accentul pe angajamentul vostru, eliminati lucrurile care tind sa va deranjeze.

Daca de exemplu observati ca nu reusiti sa invatati pentru examen alaturi de colegi, incercati sa va pregatiti singure. La fel puteti face si cu antrenamentele la sala de fitness.

 Investiti mai mult, mai mult, mai mult

Pentru a seta obiective reale, trebuie sa depuneti timp, creativitate, ba chiar si bani.

Ca un exercitiu, puteti face o lista a tuturor lucrurilor pe care le investiti pentru ducerea la bun sfarsit a obiectivelor voastre.

In acest fel, veti putea observa mai usor evolutia si va puteti rasplati pentru fiecare nou pas efectuat catre visul dumneavoastra.

Investitia financiara este cea mai dificila parte. Tocmai de aceea, trebuie sa investiti intr-un viitor mai bun.

Un job mai bun, o cariera de invidiat si posibilitatile reale de avansare ar trebui sa fie pe lista de prioritati.

Daca nu va permiteti ceea ce va doriti, ar trebui sa munciti astfel incat sa nu mai aveti aceste probleme.

Mii de femei frumoase si tinere aleg sa fie independente din punct de vedere financiar, alegandu-si cel mai bine platit job din lume. Ele pot face investitii reale in viitorul lor si detin motivatia necesara pentru a-si indeplini obiectivele.