Ce să iei cu tine atunci când mergi pe un traseu montan cu bicicleta

de

Ești fan mountain biking și te-ai hotărât să faci un traseu mai lung decât de obicei? Atunci nu face greșeala de a pleca neechipat corespunzător sau fără a lua cu tine mici accesorii ce te pot scoate din belele.

Deși multe dintre accesoriile de mai jos ți se vor părea poate amuzante, gândește-te că chiar și un ac îți poate fi de ajutor atunci când te confrunți cu o situație limită. Multe din lucrurile pe care le vei vedea în continuare sunt foarte utile atunci când pleci pe distanțe mai lungi, așa că nu ar trebui să îți lipsească din bagaj.

1. Rucsac – cel mai potrivit model ar fi cel de tip camelback deoarece se mulează foarte bine pe spate și nu te va incomoda în timpul pedalării. În el poți să pui restul de lucruri de care ai putea avea nevoie.

2. Pelerină de ploaie – specială pentru cicliști. Cele mai bune sunt cele pe care le poți plia foarte bine, pentru a nu-ți ocupa mult loc în rucsac.

3. Apă – Nu pleca niciodată fără apă la drum. Ia cu tine cel puțin doi litri, dacă traseul este mai lung de o oră. Dacă nu poți căra mai multe bidoane după tine, atunci optează pentru un sistem cu furtun.

4. Gustări – Dacă traseul este destul de lung, de câteva ore bune, atunci ar trebui să iei cu tine și câteva gustări. Câteva batoane proteice, un sendviș și câteva fructe uscate ar trebui să fie suficiente. Evident, poți adapta gustările în funcție de preferințe și durata cursei.

5. Pompă – Nu este deloc indicat să pleci pe un traseu montan fără o pompă de bicicletă. Având în vedere terenul accidentat, este foarte posibil să faci o pană sau să ți se dezumfle un cauciuc. Pompa se prinde foarte ușor de cadru, așa că nu te va incomoda în timpul pedalării.

6. Kit pentru pană – În cazul în care vei avea ghinionul să faci pană, este bine să fii pregătit cu un astfel de kit. Poți compune unul chiar tu sau îl poți cumpăra de-a gata din magazine.

7. Ulei pentru lanț – Dacă terenul este noroios sau plin de praf este posibil ca lanțul să aibă de suferit , iar asta îți va îngreuna și pedalarea. Dacă auzi că lanțul începe să scârție sau dacă simți că opune rezistență, unge-l cu puțin ulei și continuă-ți liniștit drumul.

8. O șurubelniță – Dacă va trebui să repari ceva la bicicleta mtb, să desfaci lanțul sau vreun butuc, șurubelnița îți va fi indispensabilă.

9. Trusă de prim ajutor – Nu trebuie să fie la fel de consistentă ca cea de mașină, dar măcar niște plasturi, un bandaj și un dezinfectant ar trebui să iei cu tine.

10. Telefonul – Iată că nici pe traseele montane nu te poți lipsi de telefon. Dar nu îl iei cu tine pentru a sta pe Facebook sau la taclale ci pentru a-l folosi în caz de urgență.