Ce trebuie să știi despre mobilierul de exterior

de

Mobilierul reprezintă o parte importantă a căminului nostru, iar alegerea unei mobile de calitate face diferența dintre o casă simplă, banală și neconfortabilă și una cu adevărat impresionantă. Aceleași principii se aplică și pentru mobilierul de exterior, fie că vorbim de amenajarea unei terase de bloc descoperită, fie de curtea încăpătoare a unei case. Așadar, dacă vrem ca mobilierul pe care îl alegem să ne ofere și confort, dar să creeze și efectul “wow” printre prietenii noștri, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante. În mare parte, alegerea mobilierului pentru exterior depinde foarte mult de spațiul de care dispui și de utilitatea pe care vrei să i-o dai.
Vezi în continuare câteva sfaturi utile de care să ții cont atunci când alegi mobila de exterior.

Funcționalitate și scop

Cât de mare este spațiul de care dispui și cum vrei să îl utilizezi? Care este scopul pentru care vrei să amenajezi acest spațiu în aer liber? Vrei ca rezultatul final să fie un spațiu stilat în care să te relaxezi de unul singur sau mai degrabă vrei să creezi un loc în care să te simți bine, să te distrezi alături de prietenii tăi? În funcție de răspunsurile pe care le dai acestor întrebări încearcă să îți faci o listă cu ceea ce îți dorești și cu bugetul de care dispui și mergi la cumpărături. Lista îți va servi drept ghid și te va ajuta să nu te îndepărtezi de planul inițial.

Stil și confort

Analizează fiecare obiect de mobilier în funcție de confortul pe care ți-l poate oferi, de utilitate, de partea estetică și, nu în ultimul rând de bugetul pe care îl ai. Nu vrei să cheltuiești toți banii alocați doar pe un singur obiect de mobilier, trebuie să ai grijă la proiectul în ansamblu. În afară de asta, atunci când alegi mobilier de exterior trebuie să fii atent ca acesta să fie rezistent, din materiale precum ratanul, răchita, metalul și lemnul special tratat pentru a rezista în exterior. Pentru a crea o zonă de relaxare în aer liber, poți să instalezi o canapea confortabilă din răchită sau chiar un pat cu multe perne mari și moi, iar dacă spațiul nu este prea generos, poți să apelezi la scaune sau fotolii suspendate. Piața de profil dispune de o gamă variată de astfel de obiecte din care poți alege.

Calitatea este cheia succesului

Investește într-un mobilier de calitate dacă vrei ca spațiul tău să nu fie doar frumos și bine colorat, ci și confortabil și durabil. Nu fă rabat de la calitate și nu vei avea decât de câștigat.

Forma și culoarea

Mare atenție trebuie să acorzi și formei și culorilor obiectelor pe care vrei să le achiziționezi. Cumpără mobilier care să se încadreze bine în spațiul pe care îl amenajezi. Dacă nu dispui de prea mult loc, ai grijă ca mobilierul să nu pară prea înghesuit și să nu îți ocupe prea mult din spațiul deja insuficient. De asemenea, alege culori care să se potrivească cu zugrăveala pereților din apropiere și care să pună în valoare spațiul.

Alege mobilier multifuncțional

Alege un mobilier care să deservească mai multor scopuri, mai ales dacă nu dispui de prea mult spațiu. De exemplu, băncuțele turcești pot fi folosite atât ca spațiu de ședere, dar și ca spațiu de luat masa, dacă le rearanjezi cum trebuie.
Dă frâu liber imaginației și crează un spațiu de care să fii mândru!