Cum abordam interviurile si care sunt metodele de crestere a eficientei?

de

Interviurile reprezinta o parte cruciala a procesului de angajare, dar daca nu primiti feedback din partea managerilor de angajare, a candidatilor si a membrilor echipei dvs., trebuie sa invatati sa il solicitati.

Feedback-ul de luare a deciziilor

Managerul de interviu nu este singurul factor de decizie in procesul de angajare, dar este de datoria lor sa comunice modul in care interviul a mers pentru restul echipei.

Un interviu bine documentat este o necesitate, iar interviurile structurate va vor ajuta sa inregistrati informatiile de care aveti nevoie pentru a ajuta echipa angajatoare sa ia o decizie in cunostinta de cauza.

Interviurile structurate evalueaza fiecare candidat pe aceleasi criterii, folosind aceeasi scala sau metoda de feedback, astfel incat fiecare membru al echipei de angajare sa aiba termen de comparatie.

Datele inregistrate in timpul unui interviu structurat se bazeaza, de asemenea, pe competente, ceea ce face mai putin probabil ca prejudecata sa se strecoare in procesul de luare a deciziilor.

Oferiti echipei de angajare feedback cu privire la competentele relevante ale candidatilor, astfel incat sa poata fi luata o decizie in cunostinta de cauza.

Consultati datele privind performanta interna pentru a intelege angajatii de succes din organizatia dvs. si pentru a identifica abilitatile si caracteristicile comune ale acestor angajati.

Utilizati aceste date pentru a forma intrebari pentru interviurile dvs. structurate. In acest fel, veti evalua candidatii intr-un mod obiectiv pentru a vedea daca vor fi potriviti.

Intrebati managerii de angajare daca doresc scoruri numerice sau note scrise despre competente.

Feedback de performanta pentru intervievator

Interviul este atat o abilitate, cat si o arta, si exista intotdeauna loc pentru imbunatatire. Chiar si pentru intervievatorii cu ani de experienta, jocul de interviu se schimba in mod constant.

Angajatorii considera ca este mai bine sa pregateasca candidatii prin impartasirea subiectelor de discutie si / sau a intrebarilor in avans. Pe masura ce tactica interviului se schimba, la fel si metodele de abordare ale acestuia.

Este inteligent sa urmariti performanta intervievatorului si sa ii oferiti feedback pentru a-i ajuta sa se imbunatateasca in mod constant.

Trimiteti un sondaj candidatului cerandu-i sa evalueze intervievatorul. Cand cititi aceste sondaje, luati in considerare daca ati ales sau nu candidatul, deoarece acest lucru poate avea un efect asupra raspunsurilor.

Poate doriti ca echipa de angajare sa completeze un sondaj similar daca au urmarit performantele interviului.

Acest tip de feedback ar trebui colectat dupa fiecare interviu pentru a creste performanta intervievatorului, pentru a imbunatati experienta candidatului si a preveni subiectivismul in timpul procesului.

Ca si angajat in departamentul de resurse umane, trebuie sa invatam in permanenta cum sa avem cele mai bune rezultate de la interviurile pe care le sustinem si cum ne putem dezvolta mai bine in aceasta activitate.