Cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat

de

Alegerea celui mai bun aparat de aer condiționat poate fi o misiunea destul de dificilă, mai ales pentru cineva care nu are prea multe cunoștințe în acest domeniu. Pentru a evita situațiile în care trebuie să apelezi la ajutor profesionist pentru remedierea eventualelor defecțiuni apărute mult prea devreme.

Problema este că fiecare brand de aparate de aer condiționat are propriile specificații tehnice, respectiv propriile avantaje și dezavantaje. De aceea, atunci când dorești să achiziționezi un astfel de produs, este indicat să acorzi o atenție deosebită unor aspecte definitorii care fac diferența între un aparat de calitate, durabil, și unul cu o durată de viață mai mică.

Iată, deci, cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat și care sunt cele mai importante aspecte la care să fii atent atunci când faci o astfel de achiziție:

Durata de viață

Este unul dintre cele mai importante criterii după care trebuie să te ghidezi atunci când mergi la cumpărături.

Referitor la acest aspect este bine de știut că aparatele de aer condiționat mai vechi aveau o durată de viață mai mare (unele chiar și 20 de ani) decât cele fabricate în zilele noastre. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza integrării unor sisteme mai sofisticate aparatelor de aer condiționat, dar care, din păcate, nu au o durată de viață prea mare. De altfel, această problemă se aplică tuturor electrocasnicelor, așa că e bine să nu ai așteptări prea mari de la ele.

Cu toate acestea, în funcție de brand, dar și de fiecare model al aceluiași producător, aparatele de aer condiționat pot avea o durată de viață mai mare sau mai mică. Pentru a lua cea mai bună decizie este important să ai răbdare și să te informezi temeinic.

Eficiența energetică

În timp ce durata de viață a acestor aparate nu s-a îmbunătățit prea mult în ultimii ani, eficiența energetică este un sector la care acestea, dar și alte echipamente electrice și electrocasnice, au evoluat considerabil.

În funcție și de celelalte caracteristici pe care dorești să le aibă aparatul de aer condiționat, poți alege unul încadrat în cea mai bună clasă energetică. De obicei, brandurile de top din domeniu au cel puțin un model care se încadrează acestor cerințe, așa că va fi ușor de găsit unul potrivit.

De asemenea, atunci când alegi un astfel de aparat, este indicat să te orientezi către unul care folosește tehnologia Inverter. Un astfel de aparat are capacitatea de a limita consumul de energie atunci când termostatul simte că temperatura din cameră a atins nivelul dorit.

Funcționalități suplimentare

Acesta este un alt factor de luat în considerare atunci când alegi un aparat de aer condiționat. Tehnologia modernă a făcut posibilă încorporarea unor funcții din cele mai diverse, dar și utile, în aceste aparate. Citește caracteristicile modelelor pe care le ai în vedere și vezi care dintre ele vine cu cele mai moderne facilități.

Reputație

Ne întoarcem din nou cu câțiva ani în urmă pentru a vedea care dintre brandurile actuale de pe piață au cea mai îndelungată experiență în domeniu, dar și cea mai bună reputație. De obicei, brandurile cu tradiție încearcă să mențină o linie continuă (dacă nu ascendentă) în ceea ce privește calitatea produselor, fapt ce constituie un aspect demn de luat în calcul.

Garanție

Indiferent de brandul și modelul de aparat de aer condiționat pe care ai vrea să îl cumperi, dacă producătorul nu oferă o perioadă rezonabilă de garanție și suport tehnic, te sfătuiesc să continui căutările pentru un alt produs. Indiferent cât de performant ar fi un astfel de aparat, dacă nu ai posibilitatea să primești suport și servicii de garanție în caz de necesitate, mai bine nu îl cumperi.

În concluzie, cumpărarea unui aparat de aer condiționat nu este o misiune tocmai ușoară, dar este un efort pe care trebuie să îl depui pentru alegerea corectă a unui aparat de care ar trebui să te bucuri cât mai mult timp.

Dacă nu ai cunoștințele necesare pentru evaluarea corectă a funcționalităților unui astfel de aparat, nu ezita să apelezi la ajutorul unui profesionist, fie că este vorba despre o persoană care montează astfel de aparate sau un consultant de vânzări care îți poate oferi o opinie obiectivă.