Cum alegi cel mai bun aparat de aer condi╚Ťionat

de

Alegerea celui mai bun aparat de aer condi╚Ťionat poate fi o misiunea destul de dificil─â, mai ales pentru cineva care nu are prea multe cuno╚Ötin╚Ťe ├«n acest domeniu. Pentru a evita situa╚Ťiile ├«n care trebuie s─â apelezi la ajutor profesionist pentru remedierea eventualelor defec╚Ťiuni ap─ârute mult prea devreme.

Problema este c─â fiecare brand de aparate de aer condi╚Ťionat are propriile specifica╚Ťii tehnice, respectiv propriile avantaje ╚Öi dezavantaje. De aceea, atunci c├ónd dore╚Öti s─â achizi╚Ťionezi un astfel de produs, este indicat s─â acorzi o aten╚Ťie deosebit─â unor aspecte definitorii care fac diferen╚Ťa ├«ntre un aparat de calitate, durabil, ╚Öi unul cu o durat─â de via╚Ť─â mai mic─â.

Iat─â, deci, cum alegi cel mai bun aparat de aer condi╚Ťionat ╚Öi care sunt cele mai importante aspecte la care s─â fii atent atunci c├ónd faci o astfel de achizi╚Ťie:

Durata de via╚Ť─â

Este unul dintre cele mai importante criterii după care trebuie să te ghidezi atunci când mergi la cumpărături.

Referitor la acest aspect este bine de ╚Ötiut c─â aparatele de aer condi╚Ťionat mai vechi aveau o durat─â de via╚Ť─â mai mare (unele chiar ╚Öi 20 de ani) dec├ót cele fabricate ├«n zilele noastre. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â ├«n mare parte din cauza integr─ârii unor sisteme mai sofisticate aparatelor de aer condi╚Ťionat, dar care, din p─âcate, nu au o durat─â de via╚Ť─â prea mare. De altfel, aceast─â problem─â se aplic─â tuturor electrocasnicelor, a╚Öa c─â e bine s─â nu ai a╚Ötept─âri prea mari de la ele.

Cu toate acestea, ├«n func╚Ťie de brand, dar ╚Öi de fiecare model al aceluia╚Öi produc─âtor, aparatele de aer condi╚Ťionat pot avea o durat─â de via╚Ť─â mai mare sau mai mic─â. Pentru a lua cea mai bun─â decizie este important s─â ai r─âbdare ╚Öi s─â te informezi temeinic.

Eficien╚Ťa energetic─â

├Än timp ce durata de via╚Ť─â a acestor aparate nu s-a ├«mbun─ât─â╚Ťit prea mult ├«n ultimii ani, eficien╚Ťa energetic─â este un sector la care acestea, dar ╚Öi alte echipamente electrice ╚Öi electrocasnice, au evoluat considerabil.

├Än func╚Ťie ╚Öi de celelalte caracteristici pe care dore╚Öti s─â le aib─â aparatul de aer condi╚Ťionat, po╚Ťi alege unul ├«ncadrat ├«n cea mai bun─â clas─â energetic─â. De obicei, brandurile de top din domeniu au cel pu╚Ťin un model care se ├«ncadreaz─â acestor cerin╚Ťe, a╚Öa c─â va fi u╚Öor de g─âsit unul potrivit.

De asemenea, atunci când alegi un astfel de aparat, este indicat să te orientezi către unul care folosește tehnologia Inverter. Un astfel de aparat are capacitatea de a limita consumul de energie atunci când termostatul simte că temperatura din cameră a atins nivelul dorit.

Func╚Ťionalit─â╚Ťi suplimentare

Acesta este un alt factor de luat ├«n considerare atunci c├ónd alegi un aparat de aer condi╚Ťionat. Tehnologia modern─â a f─âcut posibil─â ├«ncorporarea unor func╚Ťii din cele mai diverse, dar ╚Öi utile, ├«n aceste aparate. Cite╚Öte caracteristicile modelelor pe care le ai ├«n vedere ╚Öi vezi care dintre ele vine cu cele mai moderne facilit─â╚Ťi.

Reputa╚Ťie

Ne ├«ntoarcem din nou cu c├ó╚Ťiva ani ├«n urm─â pentru a vedea care dintre brandurile actuale de pe pia╚Ť─â au cea mai ├«ndelungat─â experien╚Ť─â ├«n domeniu, dar ╚Öi cea mai bun─â reputa╚Ťie. De obicei, brandurile cu tradi╚Ťie ├«ncearc─â s─â men╚Ťin─â o linie continu─â (dac─â nu ascendent─â) ├«n ceea ce prive╚Öte calitatea produselor, fapt ce constituie un aspect demn de luat ├«n calcul.

Garan╚Ťie

Indiferent de brandul ╚Öi modelul de aparat de aer condi╚Ťionat pe care ai vrea s─â ├«l cumperi, dac─â produc─âtorul nu ofer─â o perioad─â rezonabil─â de garan╚Ťie ╚Öi suport tehnic, te sf─âtuiesc s─â continui c─âut─ârile pentru un alt produs. Indiferent c├ót de performant ar fi un astfel de aparat, dac─â nu ai posibilitatea s─â prime╚Öti suport ╚Öi servicii de garan╚Ťie ├«n caz de necesitate, mai bine nu ├«l cumperi.

├Än concluzie, cump─ârarea unui aparat de aer condi╚Ťionat nu este o misiune tocmai u╚Öoar─â, dar este un efort pe care trebuie s─â ├«l depui pentru alegerea corect─â a unui aparat de care ar trebui s─â te bucuri c├ót mai mult timp.

Dac─â nu ai cuno╚Ötin╚Ťele necesare pentru evaluarea corect─â a func╚Ťionalit─â╚Ťilor unui astfel de aparat, nu ezita s─â apelezi la ajutorul unui profesionist, fie c─â este vorba despre o persoan─â care monteaz─â astfel de aparate sau un consultant de v├ónz─âri care ├«╚Ťi poate oferi o opinie obiectiv─â.